Hvorfor flytte til Sønderborg

Flyt til Sønderborg!

I Sønderborg-området kan du både udleve karrieredrømmen med det perfekte job samt få kultur- og byliv. Specielt hvis du er nyuddannet akademiker, nyuddannet ingeniør eller faglært, er mulighederne gode i Sønderborg. Vi giver dig 5 gode grunde til at vælge Sønderborg som din nye kommune.

I Sønderborg befinder du dig ved knudepunktet til resten af Europa, og du er kun et stenkast væk fra både lufthavn, 250 km krøllet kystlinje og kultur i topklasse. Så flyt til Sønderborg! Specielt som nyuddannet jobsøgende er mulighederne gode.
Vi har opridset blot 5 grunde til, hvorfor du skal vælge Sønderborg Kommune:

Grund 1: Grænseløse karriere- og uddannelsesmuligheder - især hvis du er nyuddannet og jobsøgende

Sønderborg Kommune har nogle af landets største, globale industrikoncerner samt et væld af såvel små og mellemstore virksomheder inden for et hav af brancher, som har stor interesse for ingeniører, faglærte, transport- og logistikmedarbejdere, sundhedspersonale og akademikere.

Derfor er der gode muligheder for at lande dit første job efter endt uddannelse.

Jobnet og Jobindex kan du se alle vores nuværende ledige stillinger, og på worklivestay finder du et overblik over mange af de spændende virksomheder, som er i Sønderborg og omegn.

En tredje mulighed er at kontakte vores bosætningskoordinator direkte, enten per telefon eller mail. Hun kan hjælpe med alt lige fra jobsøgning, boligsøgning og generel information om vores smukke område. Vi samarbejder tæt med andre sønderjyske kommuner og også Tyskland, så dine muligheder for at lande drømmejobbet bliver endnu større.

Husk, at du som medfølgende partner eller ægtefælle, har mulighed for at komme med i vores eksklusive PartnerJob-ordning, hvis du søger et job.

I Sønderborg er alle former for uddannelse også inden for rækkevidde – hele vejen fra ABC til Ph.d. Inden for skoler og gymnasiale uddannelser byder Sønderborg-området på et væld af muligheder. 

Syddansk Universitet i Sønderborg uddannes studerende fra flere end 50 lande, og campus er således Danmarks mest internationale. Det er med god grund, at studerende fra hele verden vælger Sønderborg. Et unikt samspil mellem universitetet, erhvervsuddannelserne og områdets globale erhvervsliv giver nemlig uddannelserne inden for bl.a. ingeniørfaget, sprog, virksomhedskommunikation og økonomi særlig tyngde. Og så har vi også boliggaranti for studerende og lærlinge!

Syddansk Universitet

Grund 2: Vi har en international puls – og en ideel beliggenhedGrafik

På grund af vores placering tæt ved resten af Europa har vi i generationer set ud over landets grænser og har endda et tysk mindretal med tyske skoler, som muliggør en tosproget opvækst.

I Sønderborg og omegn er du aldrig langt fra storbyerne. Det tager blot 35 minutter at flyve til København fra Sønderborg Lufthavn og kun 2 timer i bil til Hamborg eller Aarhus, hvis du skulle savne storbyernes hektiske gang.

Og boligpriserne samt den lave ledighed gør Sønderborg Kommune til et særdeles attraktivt sted at bo:

Bym2 pris på villaer (fra Boliga)Ledighedsprocent (fra DST, 2018)
Sønderborg8.422 kr3,7%
København43.299 kr4,9%
Aarhus25.797 kr4,7%
Odense17.963 kr.5,4%
Aalborg16.386 kr5,4%

 

Grund 3: Sønderborg-området har det hele i din nærhed

Sønderborg rummer alt det, en by skal have – landligt idyl og midtbys puls. Her finder du storslået natur med smuk skov og en lang kyststrækning, som indbyder til alsidige vandaktiviteter.

Sønderborg er på mange måder en udpræget studieby. Det gælder både i stort og småt – fra studierabatterne på caféernes menukort, shoppingmulighederne, et festligt natteliv til et aktivt og spændende studiemiljø præget af faglige, kulturelle og sociale netværk og arrangementer.

Og uanset om du er til sport, tango, kunst eller jazz, vil du opleve, at du i Sønderborg langt fra er alene med din interesse. Mere end 700 frivillige foreninger og sportsklubber bakker dig op og giver hele familien rig mulighed for at udfolde sig og dyrke netop deres interesse.

Grund 4: Her kombineres traditioner og det moderneRingridning

Intet andet sted finder du den helt unikke sammensætning af historisk kulturarv kombineret med nytidige og hæsblæsende events og attraktioner. Besøg vores science oplevelsespark Universe eller vores smukke, gamle slotte. Spis dig mæt i traditionelle egnsretter eller nyd en afslappet café-burger. Tag på historisk inspireret marked eller hep på dine yndlingsspillere i tophåndbold. Få indblik i Nordens største ringriderfest eller lad dig rive med til en musikfestival.

Listen kan fortsætte i det uendelige, idet kulturen her på alle måder er mangfoldig og præget af kontraster. I Sønderborg-området er der noget nyt at opdage og opleve hver dag.

Grund 5: Vi tager godt imod dig

Både vores virksomheder, borgerservice og bosætningskoordinator arbejder tæt sammen for at give dig de bedste forudsætninger for at falde godt til i vores skønne kommune.

Vi har derfor søsat en hel række initiativer, som skal hjælpe dig (og din familie/partner) godt i gang. Eksempelvis modtager du en velkomstpakke, når du flytter til en af vores byer. Derudover har vi både rekrutterings- og partnerjob-ordninger samt tiltag som CaféNy og Tilflytternetværk, der sikrer dig en social omgangskreds næsten fra dag et. 

Der er selvfølgelig langt flere end blot 5 gode grunde til at overveje Sønderborg som en del af dit fremtidige liv. Men måske har netop de første fem gjort dig blot en lille smule mere nysgerrig på området og det liv, der leves her.

Kontakt vores bosætningskoordinator, hvis du vil vide mere, eller læs vores tiltrækningsfolder.