Hvorfor flytte til Sønderborg

Flyt til Sønderborg!

5 gode grunde til at vælge Sønderborg som din nye kommune

I Sønderborg-området befinder du dig ved knudepunktet til resten af Europa, og du er kun et stenkast væk fra både lufthavn, 250 km krøllet kystlinje og kultur i topklasse. Så flyt til Sønderborg! Vi har opridset blot 5 grunde til, hvorfor du skal vælge Sønderborg Kommune:

Grund 1: Vi har en international puls – og en ideel beliggenhed

Grafik

På grund af vores placering tæt ved resten af Europa har vi i generationer set ud over landets grænser og har endda et tysk mindretal med tyske skoler, som muliggør en tosproget opvækst.

I Sønderborg Kommune er du aldrig langt fra storbyerne. Det tager blot 35 minutter til København i fly og kun 2 timer i bil til Hamborg eller Aarhus, hvis du skulle savne storbyernes hektiske gang.

Grund 2: Grænseløse uddannelses- og karrieremuligheder

I Sønderborg er alle former for uddannelse inden for rækkevidde – hele vejen fra ABC til Ph.d. Inden for grundskoler og de gymnasiale uddannelser byder Sønderborg-området på et væld af muligheder. 

Syddansk Universitet i Sønderborg uddannes studerende fra flere end 50 lande, og campus er således Danmarks mest internationale. Det er med god grund, at studerende fra hele verden vælger Sønderborg. Et unikt samspil mellem universitetet, erhvervsuddannelserne og områdets globale erhvervsliv giver nemlig uddannelserne inden for bl.a. ingeniørfaget, sprog, virksomhedskommunikation og økonomi særlig tyngde.

Syddansk Universitet

Sønderborg Kommune har nogle af landets største, globale industrikoncerner samt et væld af såvel små og mellemstore virksomheder inden for et hav af brancher, som har stor interesse for ingeniører, faguddannede, transport- og logistikmedarbejdere, sundhedspersonale og akademikere.

Citat fra Anna

Grund 3: Sønderborg-området har det hele i din nærhed

Sønderborg Kommune rummer alt det, en by skal have – landligt idyl og midtbys puls. Her finder du storslået natur med smuk skov og en lang kyststrækning, som indbyder til alsidige vandaktiviteter.

Sønderborg er på mange måder en udpræget studieby. Det gælder både i stort og småt – fra studierabatterne på caféernes menukort, shoppingmulighederne, et festligt natteliv til et aktivt og spændende studiemiljø præget af faglige, kulturelle og sociale netværk og arrangementer.

Og uanset om du er til sport, tango, kunst eller jazz, vil du opleve, at du i Sønderborg-området langt fra er alene med din interesse. Mere end 700 frivillige foreninger og sportsklubber bakker dig op og giver hele familien rig mulighed for at udfolde sig og dyrke netop deres interesse.

Grund 4: Her kombineres traditioner og det moderne

Ringridning

Intet andet sted finder du den helt unikke sammensætning af historisk kulturarv kombineret med nytidige og hæsblæsende events og attraktioner. Besøg vores science oplevelsespark Universe eller vores smukke, gamle slotte. Spis dig mæt i traditionelle egnsretter eller nyd en afslappet café-burger. Tag på historisk inspireret marked eller hep på dine yndlingsspillere i tophåndbold. Få indblik i Nordens største ringriderfest eller lad dig rive med til en musikfestival.

Listen kan fortsætte i det uendelige, idet kulturen her på alle måder er mangfoldig og præget af kontraster. I Sønderborg-området er der noget nyt at opdage og opleve hver dag.

Citat fra Mads

Grund 5: Vi tager godt imod dig

Både vores virksomheder, borgerservice og bosætningskoordinator arbejder tæt sammen for at give dig de bedste forudsætninger for at falde godt til i vores skønne kommune.

Vi har derfor søsat en hel række initiativer, som skal hjælpe dig (og din familie/partner) godt i gang. Eksempelvis modtager du en velkomstpakke, når du flytter til en af vores byer. Derudover har vi både rekrutterings- og partnerjob-ordninger samt tiltag som CaféNy og Tilflytternetværk, der sikrer dig en social omgangskreds næsten fra dag et. 

Der er selvfølgelig langt flere end blot 5 gode grunde til at overveje Sønderborg som en del af dit fremtidige liv. Men måske har netop de første fem gjort dig blot en lille smule mere nysgerrig på området og det liv, der leves her.

Kontakt vores bosætningskoordinator hvis du vil vide mere.