Tour de France kommer til Sønderborg!

Søndag d. 3. juli 2022 kommer Tour de France til Sønderborg som en del af Grand Départ. Læs mere her om ruten, overnatningsmuligheder og mere.

 

 

Book overnatning med det sammeMeld dig som frivillig

Er du med? 1 år til Tour de France i Sønderborg

Sæt et cykelkryds i din kalender lørdag den 3. juli, hvor vi markerer 1 års dagen for Tour de France med motion og sjove cykelaktiviteter.

Cykelforum Sønderborg har fundet 12 smukke cykelture til dig

Kom ud og oplev lokalområdets smukke natur med de 12 spændende cykelture, som Cykelforum Sønderborg har fundet til sønderborgerne og turister. Tag venner eller familie med på cykelturen.

Har du selv en sjov cykelaktivitet på hjertet?

Er du ikke lige til quiz eller lange cykelture, skal det ikke forhindre dig i at være med på dagen. Vi byder alle cykelaktiviteter velkomne. Mountainbike, den et-hjulede, BMX eller tandem. Du bestemmer. Pointen er, at vi sammen med dig har lyst til at vise hvor fedt, sjovt og sundt cykling er – og klimavenligt for den sags skyld.

NaTur de France Quiz på Kær Vestermark

Med 1 år til Tour de France er Kær Vestermark centrum for en NaTur de France quiz.
Tag enten på vores gåtur hvor du skal holde øje med de gule cykler, der er placeret rundt på ruten med sjove spørgsmål om natur, verdensmål og Tour de France, eller hvis der skal lidt mere fart på så tag cyklen på MTB-ruten og hold øje med posterne for at deltage i dagens quiz.

Der er en quiz til børn og en til voksne. Start ved Støvlen. Husk papir og blyant, og så er det afsted!
Besvarelsen afleveres i den gule postkasse ved Støvlen.

Tirsdag den 6. juli annoncerer vi dagens vindere på Sønderborg Kommunes facebookside samt På cykel i Sønderborgs facebookside. Vinderen får direkte besked, og præmien skal afhentes hos Kultur, Idræt og Fritid på Perlegade 53, 6400 Sønderborg.

Vind FLOTTE gavekort med ‘Dagens Tour billede’

KONKURRENCE: Den 3. juli kan du vinde flotte gavekort med ‘Dagens Tour-billede’. Alt du skal gøre er:

 • Tag et mobilbillede af din fejring af 1 årsdagen med #påcykelisonderborg
 • Upload dit billede på facebook-siden På cykel i Sønderborg. Billedet skal deles som en kommentar til det øverste opslag på siden den 3. juli.
 • Konkurrencen er kun åben den 3. juli.

Præmierne er oplevelsesgavekort eller gavekort til Sønderborg Handel på en minimumsværdi a 500 kr.

Sønderborg Kommune vil også bruge billederne i andre sammenhænge med afviklingen af Tour de France.

Tirsdag den 6. juli annoncerer vi dagens vindere på Sønderborg Kommunes facebookside samt På cykel i Sønderborgs facebookside. Vinderen får direkte besked, og præmien skal afhentes hos Kultur, Idræt og Fritid på Perlegade 53, 6400 Sønderborg.

På cykel

Del din 1 årsdag til touren med os

I løbet af dagen vil vi poste stemningsbilleder på kommunens Instagram. Har du også lyst til at dele billeder af dagen på de sociale medier, så brug gerne #påcykelisønderborg og #letourdk.

Vi glæder os til at se dig!

Nedtælling til Tour de France i Sønderborg

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Sønderborg bliver målby for tredje etape af Tour de France 2022!

Tour de France 2022 rute

Sønderborg i fokus

D. 3. juli 2022 begiver rytterne sig ud på 3. etape. Etapen på ca. 170 kilometer går fra Vejle til Sønderborg, og Sønderborg er derved i fokus, når verdens mest kendte cykelløb – Tour de France – løber over skærmen.

Fra Sønderborg flyver deltagerne videre og fortsætter løbet under sydligere himmelstrøg.

Siden her vil løbende blive udbygget med mere information efterhånden som planlægningen skrider frem. 

FAQ

Tryk på plus-tegnet for at udvide fanen

Hvor kan jeg bedst opleve Tour de France i Sønderborg?

Ønsker du at stå sammen med mange andre fans og med adgang til løbet på storskærm, så besøg et af vores hotspots eller tag turen til målområdet.

Vi arbejder på at få tre hotspots langs ruten – et i Gråsten, et på Dybbøl Banke og et på Borgmester Andersens Vej. De tre hotspots kommer til at være opbygget ens med hver deres storskærm, madboder, toiletter, områder til kørestolsbrugere og underholdende indslag i løbet af dagen. Først og fremmest handler det om cykelløbet!

Det er selvfølgelig også muligt at stå i målområdet. Her vil der gennem dagen samle sig flere og flere tilskuere i gult, og der vil være en fantastisk stemning. Der vil også være opstillet en storskærm i målområdet.

I målområdet vil der, når løbet er slut, være mulighed for at se rytterne foran deres holdbusser, inden de kører til lufthavnen og flyver mod Frankrig. Bagefter kan du fortsætte ned i bymidten, hvor festen vil fortsætte.

Hvordan kommer jeg i stemning til Tour de France i Sønderborg?

Du må meget gerne tage heppegrej med, når du står langs ruten  –
t-shirts, klaphatte, flag, hjemmelavede bannere, din gule havetraktor eller hvad du nu kan finde på. Så tag klapstolene frem, pak picnickurven og familien – og glæd dig til 3. juli 2022.

Hvor må jeg stå som tilskuer under Tour de France i Sønderborg?

Cykelrytterne kører fra Aabenraa Kommune ind i Sønderborg Kommune fra Felsted og ned mod Gråsten.

Hele ruten gennem Sønderborg Kommune bliver lukket ned 4-6 timer før, rytterne cykler gennem.

Du må stå alle steder – både i målområdet og ude på ruten. Men vær opmærksom på, at du naturligvis ikke må stå ude på kørebanen, hvor rytterne kan komme drønende med over 60 km i timen. 

Hvor finder jeg turistinformation under Tour de France i Sønderborg?

100-dages programmet

Sønderborg Kommune markerer nedtællingen til Tour de France sammen med de andre tour-kommuner fra d. 23. marts 2022.

100-dages programmet bliver et stort og bredt program med noget for alle. Det kræver en masse opbakning og hjælp fra alle de gode initiativer, vi ved, er derude. Kommunen har allerede fået mange henvendelser og gode idéer, og der vil være rig mulighed for at deltage i 100-dages programmet både som deltager og som arrangør.

100-dages programmet vil blive offentliggjort her på sonderborg.dk i begyndelsen af 2022. Der er derfor stadig god tid til at søge om penge til netop din gode idé – læs mere om kommunens puljemuligheder ifm. TDF.

Hold dig opdateret på kalenderen, hvor du også vil kunne se datoer for borgermøder og aktivitetsworkshops.

Hotspots til Tour de France

Når touren søndag den 3. juli 2022 kommer til Sønderborg som den sidste målby for Grand Depart 2022, vil kommunen i samarbejde med lokalsamfundet etablere tre hotspots langs ruten med storskærme, stadepladser, toiletter og forskellige aktiviteter og indslag i løbet af dagen. På de tre hotspots kan fans og publikum nyde dagen og følge cykelløbet fra det starter i Vejle til rytterne cykler forbi de enkelte hotspots.

Vil du være med på et af vores hotspots?

Så læs med længere nede på siden i vores informationer for aktører.

 

Tour de France relaterede events

Loading begivenheder

Kommende begivenheder › Tour de France 2022

List of begivenheder

Vores Tour Pulje – Workshop 2

17. juni|18:30 - 20:30

Sønderborg Kommune tæller ned til Tour de France 2022. Den 23. marts 2022 er der 100 dage til, at verdens…

TDF 2022 – Frankrig som samhandelspartner

30. juni|15:30 - 18:00

Tour de France kommer til Sønderborg i 2022, og Sønderborg Kommune inviterer derfor til en inspirations- og netværkseftermiddag d. 30.…

PostNord Danmark Rundt

11. august

PostNord Danmark Rundt 2021 cykler til Sønderborg og er målby på etape 2 onsdag 11. august 2021, hvor cykelrytterne ender…

Tour de France med Rolf & Ritter

7. oktober|19:00 - 21:00

Tour de France kommer til Sønderborg i 2022, men allerede i 2021 kan du komme med til et forrygende foredrag med Rolf &…

+ Eksporter begivenheder

Information for aktører

Bliv frivillig

Planlægningen for rekruttering af frivillige til Tour de France 2022 er godt i gang, og du kan allerede nu oprette en profil på vores online tilmeldingsmodul. Her vil du som en af de første få nyheder, når vi er klar til at præsentere de forskellige spændende opgaver til Tour de France.

Du kan også besøge vores side for frivillige eller kontakte frivilligkoordinatoren med spørgsmål.

Information for erhvervsaktører

Som erhvervs- eller handelsaktør har du mulighed for at blive en del af Tour de France. Vil din virksomhed bidrage med aktiviteter og/eller har du spørgsmål til mulighederne for at bidrage til Tour de France, kan du kontakte Sønderborg Kommunes Erhvervsservice:

Tlf:  21 60 27 12
Mail: brek@sonderborg.dk

Materialer

Hvis du som virksomhed eller forening har lyst til at være en del af fællesskabet omkring Sønderborg og Tour de France 2022, kan du bl.a. anvende vores materialer med billeder, video, powerpoint og tekst:

Puljer

Sønderborg Kommune har oprettet en særlig pulje til aktiviteter i 100-dages programmet frem mod Tour de France d. 3. juli 2022.

Formålet med puljen er at give aktører, foreninger og andre interessenter mulighed for at være med til at skabe en fantastisk optakt til Tour de France i 2022. Læs mere om puljen her.

Sønderborg – Verdens Grønneste Målby

Arbejdet med Tour de France

Byrådet har besluttet, at arbejdet med Tour de France 2022 i Sønderborg Kommune er forankret i Økonomiudvalget.

Samtidig har Byrådet nedsat en politisk styregruppe:

 • Erik Lauritzen (formand)
 • Jan Prokopek Jensen
 • Tage Petersen
 • Aase Nyegaard
 • Stephan Kleinschmidt
 • Claus Klaris
 • Helge Larsen
 • Gerhard Bertelsen

Styregruppen betjenes af direktør Nicolai Dupont Heidemann.