Tour de France kommer til Sønderborg!

Søndag d. 3. juli 2022 kommer Tour de France til Sønderborg som en del af Grand Départ. Læs mere her om ruten, overnatningsmuligheder og mere.

 

 

Book overnatning med det sammeMeld dig som frivillig

Nedtælling til Tour de France i Sønderborg

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Sønderborg bliver målby for tredje etape af Tour de France 2022!

Tour de France 2022 rute

Sønderborg i fokus

D. 3. juli 2022 begiver rytterne sig ud på 3. etape. Etapen på ca. 170 kilometer går fra Vejle til Sønderborg, og Sønderborg er derved i fokus, når verdens mest kendte cykelløb – Tour de France – løber over skærmen.

Fra Sønderborg flyver deltagerne videre og fortsætter løbet under sydligere himmelstrøg.

Siden her vil løbende blive udbygget med mere information efterhånden som planlægningen skrider frem. 

FAQ

Tryk på plus-tegnet for at udvide fanen

Hvor kan jeg bedst opleve Tour de France i Sønderborg?

Ønsker du at stå sammen med mange andre fans og med adgang til løbet på storskærm, så besøg et af vores hotspots eller tag turen til målområdet.

Vi arbejder på at få tre hotspots langs ruten – et i Gråsten, et på Dybbøl Banke og et på Borgmester Andersens Vej. De tre hotspots kommer til at være opbygget ens med hver deres storskærm, madboder, toiletter, områder til kørestolsbrugere og underholdende indslag i løbet af dagen. Først og fremmest handler det om cykelløbet!

Det er selvfølgelig også muligt at stå i målområdet. Her vil der gennem dagen samle sig flere og flere tilskuere i gult, og der vil være en fantastisk stemning. Der vil også være opstillet en storskærm i målområdet.

I målområdet vil der, når løbet er slut, være mulighed for at se rytterne foran deres holdbusser, inden de kører til lufthavnen og flyver mod Frankrig. Bagefter kan du fortsætte ned i bymidten, hvor festen vil fortsætte.

Hvordan kommer jeg i stemning til Tour de France i Sønderborg?

Du må meget gerne tage heppegrej med, når du står langs ruten  –
t-shirts, klaphatte, flag, hjemmelavede bannere, din gule havetraktor eller hvad du nu kan finde på. Så tag klapstolene frem, pak picnickurven og familien – og glæd dig til 3. juli 2022.

Hvor må jeg stå som tilskuer under Tour de France i Sønderborg?

Cykelrytterne kører fra Aabenraa Kommune ind i Sønderborg Kommune fra Felsted og ned mod Gråsten.

Hele ruten gennem Sønderborg Kommune bliver lukket ned 4-6 timer før, rytterne cykler gennem.

Du må stå alle steder – både i målområdet og ude på ruten. Men vær opmærksom på, at du naturligvis ikke må stå ude på kørebanen, hvor rytterne kan komme drønende med over 60 km i timen. 

Hvor finder jeg turistinformation under Tour de France i Sønderborg?

100-dages programmet

Sønderborg Kommune markerer nedtællingen til Tour de France sammen med de andre tour-kommuner fra d. 23. marts 2022. 100-dages programmet bliver et stort og bredt program med noget for alle. Det kræver en masse opbakning og hjælp fra alle de gode initiativer, vi ved, er derude. Kommunen har allerede fået mange henvendelser og gode idéer, og der vil være rig mulighed for at deltage i 100-dages programmet både som deltager og som arrangør.

100-dages programmet vil blive offentliggjort her på sonderborg.dk i begyndelsen af 2022. Der er derfor stadig god tid til at søge om penge til netop din gode idé – læs mere om kommunens puljemuligheder ifm. TDF.

Hold dig opdateret på kalenderen, hvor du også vil kunne se datoer for borgermøder og aktivitetsworkshops.

Konkurrence: Design den officielle Tour de France-plakat for 2022

Hvert år designes der en unik plakat til Tour de France, og i år kan det være dig og dit bud, som vinder.

Årets plakat bliver afsløret til rutepræsentationen i Paris i oktober måned 2021, hvor vinderen af plakatkonkurrencen kommer med til afsløringen i Frankrigs smukke hovedstad.

Tour de France relaterede events

Loading begivenheder

Kommende begivenheder › Tour de France 2022

List of begivenheder

Vores Tour Pulje – Workshop 2

17. juni|18:30 - 20:30

Sønderborg Kommune tæller ned til Tour de France 2022. Den 23. marts 2022 er der 100 dage til, at verdens…

PostNord Danmark Rundt

11. august

PostNord Danmark Rundt 2021 cykler til Sønderborg og er målby på etape 2 onsdag 11. august 2021, hvor cykelrytterne ender…

Tour de France med Rolf & Ritter

7. oktober|19:00 - 21:00

Tour de France kommer til Sønderborg i 2022, men allerede i 2021 kan du komme med til et forrygende foredrag med Rolf &…

+ Eksporter begivenheder

Information for aktører

For frivillige

Her vil du fremadrettet kunne læse informationer om det at være frivillig til Tour de France i 2022 og få svar på generelle spørgsmål.

Planlægningen for rekruttering af frivillige er godt i gang, og du kan allerede nu oprette en profil på vores online tilmeldingsmodul. Her vil du som en af de første få nyheder, når vi er klar til at præsentere de forskellige spændende opgaver til Tour de France.

Du kan også besøge vores side for frivillige eller kontakte frivilligkoordinatoren med spørgsmål.

For erhvervsaktører

Som erhvervs- eller handelsaktør har du mulighed for at blive en del af Tour de France. Vil din virksomhed bidrage med aktiviteter og/eller har du spørgsmål til mulighederne for at bidrage til Tour de France kan du kontakte Sønderborg Kommunes Erhvervsservice:

Tlf:  21 60 27 12
Mail: brek@sonderborg.dk

Hvis du ønsker at sælge føde- og drikkevarer på hotspots til Tour de France i Sønderborg Kommune d. 3. juli 2022, kan du ansøge om en stadeplads her.

Materialer

Hvis du som virksomhed eller forening har lyst til at være en del af fællesskabet omkring Sønderborg og Tour de France 2022, kan du bl.a. anvende vores materialer med billeder, video, powerpoint og tekst:

Puljer

Sønderborg Kommune har oprettet en særlig pulje til aktiviteter i 100-dages programmet frem mod Tour de France d. 3. juli 2022.

Formålet med puljen er at give aktører, foreninger og andre interessenter mulighed for at være med til at skabe en fantastisk optakt til Tour de France i 2022.

Læs mere om puljen her.

Arbejdet med Tour de France

Byrådet har besluttet, at arbejdet med Tour de France 2022 i Sønderborg Kommune er forankret i Økonomiudvalget.

Samtidig har Byrådet nedsat en politisk styregruppe:

  • Erik Lauritzen (formand)
  • Jan Prokopek Jensen
  • Tage Petersen
  • Aase Nyegaard
  • Stephan Kleinschmidt
  • Claus Klaris
  • Helge Larsen
  • Gerhard Bertelsen

Styregruppen betjenes af direktør Nicolai Dupont Heidemann.