Tour de France kommer til Sønderborg!

Søndag d. 3. juli 2022 kommer Tour de France til Sønderborg som en del af Grand Départ. Læs mere her om ruten, overnatningsmuligheder og mere.

 

 

Book overnatning med det sammeMeld dig som frivillig

Nedtælling til Tour de France i Sønderborg

Dag(e)

:

Time(r)

:

Minut(ter)

:

Sekund(er)

Sønderborg bliver målby for tredje etape af Tour de France 2022!

Tour de France 2022 rute

Sønderborg i fokus

Etapen kommer til at gå fra Vejle til Sønderborg, og Sønderborg er derved i fokus, når verdens mest kendte cykelløb – Tour de France – løber over skærmen.

Fra Sønderborg flyver deltagerne videre og fortsætter løbet under sydligere himmelstrøg.
Tredje etape begynder i Vejle og bliver cirka 170 kilometer lang.

Siden her vil løbende blive udbygget med mere informationen efterhånden som planlægningen skrider frem. 

Her kan du finde ud af mere om TDF

Hvor skal jeg stå?

Cykelrytterne kører fra Aabenraa Kommune ind i Sønderborg Kommune fra Felsted og ned mod Gråsten. Hele ruten gennem Sønderborg Kommune bliver lukket ned 4-6 timer før, rytterne cykler gennem. Du må stå alle steder – både i målområdet og ude på ruten. Men vær opmærksom på, at du naturligvis ikke må stå ude på kørebanen, hvor rytterne kan komme drønende med over 60 km i timen. 

Du må meget gerne tage heppegrej med –
t-shirts, klaphatte, flag, hjemmelavede bannere, din gule havetraktor, eller hvad du nu kan finde på. Så tag klapstolene frem, pak picnickurven og familien – og glæd dig til 3. juli 2022. 

Ønsker du at stå sammen med mange andre og med adgang til løbet på storskærm, så besøg et af vores hotspots eller tag turen til målområdet.

Hotspots

Vi arbejder på at få tre hotspots langs ruten – et i Gråsten, et på Dybbøl Banke og et på Borgmester Andersens Vej. De tre hotspots kommer til at være opbygget ens med hver storskærm, madboder, toiletter og underholdende indslag i løbet af dagen. Først og fremmest handler det om cykelløbet!

 Der vil være god mulighed for at nyde dagen med andre fans allerede fra feltet kører afsted fra Vejle og til de kommer cyklende lige forbi hvert enkelt hotspot.

Senere vil du her på siden kunne se en tegning over de forskellige hotspots, hvor der også vil være markeret områder til kørestolsbrugere. 

Målområdet

Det er selvfølgelig også muligt at stå i målområdet. Her vil der gennem dagen samle sig flere og flere tilskuere i gult, og der vil være en fantastisk stemning. Der vil også være opstillet en storskærm i målområdet.

I målområdet vil der, når løbet er slut, være mulighed for at se rytterne foran deres holdbusser, inden de kører til lufthavnen og flyver mod Frankrig. Bagefter kan du fortsætte ned i bymidten, hvor festen vil fortsætte.

For turister

Få mere information, hvis du skal være turist i Sønderborg-området under Tour de France.

For frivillige

Her vil du fremadrettet kunne læse informationer om det at være frivillig til Tour de France i 2022 og få svar på generelle spørgsmål.

Planlægningen for rekruttering af frivillige er godt i gang, og du kan allerede nu oprette en profil på vores online tilmeldingsmodul. Her vil du som en af de første få nyheder, når vi er klar til at præsentere de forskellige spændende opgaver til Tour de France.

Er du interesseret i at blive frivillig i Sønderborg Kommune?

100-dages programmet

Sønderborg Kommune markerer nedtællingen til Tour de France sammen med de andre tour-kommuner fra d. 23. marts 2022. 100-dages programmet bliver et stort og bredt program med noget for alle. Det kræver en masse opbakning og hjælp fra alle de gode initiativer, vi ved, er derude. Kommunen har allerede fået mange henvendelser og gode idéer, og der vil være rig mulighed for at deltage i 100-dage programmet både som deltager og som arrangør.

100-dage programmet vil blive offentliggjort her på sonderborg.dk i begyndelsen af 2022. Der er derfor stadig god tid til at søge om penge til netop din gode idé – læs mere om kommunens puljemuligheder her.

Hold dig opdateret på kalenderen, hvor du også vil kunne se datoer for borgermøder og aktivitetsworkshops.

Se videoen hvor Sønderborg tager imod Tour de France-delegationen

Materialer

Hvis du som virksomhed eller forening har lyst til at være en del af fællesskabet omkring Sønderborg og Tour de France 2022, kan du bl.a. anvende vores materialer med billeder, skabeloner video, logo, flyer, powerpoint og tekst:

Læs venligst de generelle retningslinjer for brug af Tour de France logo.

Arbejdet med Tour de France

Byrådet har besluttet, at arbejdet med Tour de France 2022 i Sønderborg Kommune er forankret i Økonomiudvalget. Samtidig har Byrådet nedsat en politisk styregruppe:

  • Erik Lauritzen (formand)
  • Jan Prokopek Jensen
  • Tage Petersen
  • Aase Nyegaard
  • Stephan Kleinschmidt
  • Claus Klaris
  • Helge Larsen
  • Gerhard Bertelsen

Styregruppen betjenes af direktør Nicolai Dupont Heidemann

For erhvervsaktører

Som erhvervs- eller handelsaktør har du mulighed for at blive en del af Tour de France. Vil din virksomhed bidrage med aktiviteter og/eller har du spørgsmål til mulighederne for at bidrage til Tour de France kan du kontakte Sønderborg Kommunes Erhvervsservice:

Tlf:  21 60 27 12
Mail: brek@sonderborg.dk