Udsat stykke af Strandpromenaden forsegles


Så smuk tager Strandpromenaden sig ud på en dejlig sommerdag, hvor den af gode grunde tiltrækker mange – både lokale og turister. Med det ney tiltag er håbet, at fliserne bliver liggende, hvor de skal – også i uvejr. Foto: Kim Toft Jørgensen
Sønderborg Kommune vælger at forsegle fliserne på en 160 meter lang strækning af Strandpromenaden, som har vist sig mest sårbart. Det sker, efter at promenaden i februar – for anden gang siden etableringen – fik skader i forbindelse med høj vandstand og kraftig vind. 
Teknik- og Miljøudvalgets beslutning betyder, at skaderne fra februar udbedres, og at belægningen på strækningen fra Vikingeklubben og ned til Marina Allé dernæst lægges igen – men nu med bredere fuger på tre mm, som forseglingen kan trænge ned i og binde fugesandet.
 
– Det er jo brandærgerligt, når vi nu har fået en smuk Strandpromenade, at belægningen driller os. Næsten i al slags vejr kan man se mange mennesker gå tur der og nyde det – promenaden er en unik mulighed for at opleve naturen midt i byen. Nu satser vi på, at Cowis forslag om forsegling har en positiv virkning, og at vi dermed mindsker risikoen for større skader på strandpromenaden i fremtiden, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.
 
Promenaden blev beskadiget første gang i forbindelse med en storm i marts 2018. Dengang indgik Sønderborg Kommune og Cowi et forlig om at dele udgiften til den nødvendige reparation. Forliget gælder i gentagelsestilfælde frem til juni 2022 og anvendes således nu, hvor skaderne efter stormvejret i februar i år ikke var nær så omfattende som i 2018.
 
– Nu satser vi på, at Cowi har ret i sin vurdering af, at det er, hvad der skal til for at sikre promenaden mod skader ved fremtidigt uvejr med høj vandstand og kraftig vind. Men samtidig har udvalget bedt forvaltningen om at se på muligheden for kystsikring, fx i form af bølgebrydere, siger næstformand i udvalget, Stefan Lydal.
 
FAKTA
Strækningen på ca. 160 meter, der skal repareres, udgør ca. 800 kvm af promenaden.
Belægningen får lidt bredere fuger på det forseglede område. Den forseglede klinkebelægning vil også se anderledes ud end resten, men ifølge Cowi er det forventeligt kun de første ca. tre måneder.
Sønderborg Kommunes andel af udgiften til arbejdet med at tage klinkerne op og lægge dem igen bliver ca. 300.000 kr.

Seneste nyheder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade i Sønderborg lukkes fra mandag den 4. juli til torsdag den 1. september 2022. Lukningen bliver fra hjørnet af Brogade til hjørnet af Nørrebro. Sønder Havnegade får fra mandag den 4. juli til den 1. september status som gågade hvilket betyder, at der...

læs mere
Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sønderborg Kommune deltager i den internationale 'Men's Health Week 2022' i uge 24. Det sker med hele fire spændende arrangementer med fokus på sundhed, fysisk aktivitet og fællesskaber for mænd. I forbindelse med Men's Health Week 2022 tilbyder Sønderborg Kommune et...

læs mere
Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing. Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for...

læs mere