Udsat stykke af Strandpromenaden forsegles


Så smuk tager Strandpromenaden sig ud på en dejlig sommerdag, hvor den af gode grunde tiltrækker mange – både lokale og turister. Med det ney tiltag er håbet, at fliserne bliver liggende, hvor de skal – også i uvejr. Foto: Kim Toft Jørgensen
Sønderborg Kommune vælger at forsegle fliserne på en 160 meter lang strækning af Strandpromenaden, som har vist sig mest sårbart. Det sker, efter at promenaden i februar – for anden gang siden etableringen – fik skader i forbindelse med høj vandstand og kraftig vind. 
Teknik- og Miljøudvalgets beslutning betyder, at skaderne fra februar udbedres, og at belægningen på strækningen fra Vikingeklubben og ned til Marina Allé dernæst lægges igen – men nu med bredere fuger på tre mm, som forseglingen kan trænge ned i og binde fugesandet.
 
– Det er jo brandærgerligt, når vi nu har fået en smuk Strandpromenade, at belægningen driller os. Næsten i al slags vejr kan man se mange mennesker gå tur der og nyde det – promenaden er en unik mulighed for at opleve naturen midt i byen. Nu satser vi på, at Cowis forslag om forsegling har en positiv virkning, og at vi dermed mindsker risikoen for større skader på strandpromenaden i fremtiden, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.
 
Promenaden blev beskadiget første gang i forbindelse med en storm i marts 2018. Dengang indgik Sønderborg Kommune og Cowi et forlig om at dele udgiften til den nødvendige reparation. Forliget gælder i gentagelsestilfælde frem til juni 2022 og anvendes således nu, hvor skaderne efter stormvejret i februar i år ikke var nær så omfattende som i 2018.
 
– Nu satser vi på, at Cowi har ret i sin vurdering af, at det er, hvad der skal til for at sikre promenaden mod skader ved fremtidigt uvejr med høj vandstand og kraftig vind. Men samtidig har udvalget bedt forvaltningen om at se på muligheden for kystsikring, fx i form af bølgebrydere, siger næstformand i udvalget, Stefan Lydal.
 
FAKTA
Strækningen på ca. 160 meter, der skal repareres, udgør ca. 800 kvm af promenaden.
Belægningen får lidt bredere fuger på det forseglede område. Den forseglede klinkebelægning vil også se anderledes ud end resten, men ifølge Cowi er det forventeligt kun de første ca. tre måneder.
Sønderborg Kommunes andel af udgiften til arbejdet med at tage klinkerne op og lægge dem igen bliver ca. 300.000 kr.

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere