Sønder Havnegade evalueres efter en sommer med Middelhavsstemning

Efter at Sønder Havnegade har været lukket for biler i juli og august, inviterer Sønderborg Kommune en lang række interessenter til at fortælle om deres oplevelser og erfaringer. Trafiktællinger og GPS-baserede analyser fra andre gader tages også med i billedet, inden der – formentlig i februar – træffes beslutning om evt. lukninger af gaden i fremtiden.
Evalueringerne er allerede i gang helt uden filter på de sociale medier. Mange mennesker har en mening om Sønder Havnegade, som i juli og august var lukket land for kørende trafik, mens alle andre kunne nyde den bilfri gade og mulighederne for at spise mad og is, drikke vin og øl uden motorlarm og bilos.
Lukningen var et forsøg, som sammen med analyser og involvering af en bred vifte af interessenter skal danne grundlag for en beslutning om, hvorvidt lukningen var en enlig svale, eller om den skal gentages – og i givet fald i hvor stort et omfang.
 
– Det er ikke nogen nem beslutning, og derfor undersøger vi sagen grundigt. Der er ingen tvivl om, at restauratørerne og rigtig mange turister og lokale har nydt ”det lokale Nyhavn” hen over sommeren. Men andre har haft gener, og det skal vi selvfølgelig tage alvorligt. Derfor beder vi endnu engang om kommentarer og ideer vedrørende lukkeperioden, og vi har nogle analyser og trafiktællinger, som alt sammen tages med i betragtning, når der til februar skal træffes en beslutning, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.
 
– Ud over at vi selvfølgelig har kunnet følge med på de sociale medier, så har vi også i kommunen fået reaktioner allerede, og mange er meget begejstrede. Enkelte giver udtryk for, at de er generet af mere støj i forbindelse med varelevering og fra knallerter og motorcykler. Vi snakker også med politiet, som måske kan bidrage med nogle erfaringer, siger udvalgets næstformand, Stefan Lydal og nævner, at der er lagt op til evalueringsmøder med restauratørerne i Sønder Havnegade og Brogade, men at alle interesserede er velkommen til at komme med oplevelser, input og ideer.
 
Listen over, hvem man gerne modtager skriftlige høringssvar fra, omfatter hoteller syd for Kong Chr. X’s Bro, Sønderborg Slot, restauranterne på Brogade, Store og Lille Rådhusgade samt Rådhustorvet, Restauratørforeningen, Sønderborg Handel, diverse organisationer herunder Handicaprådet, beboerne i området inkl. Søndergade, Bagergade, Bjerggade og Brogade, beboere på og ejere af ejendomme på Strandvej og Kongevej samt borgere generelt.
 
Kommentarer og input kan sendes til Sønderborg Kommune på mail: projektoganlaeg@sonderborg.dk fra den 14. september.
https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/bfd782e3-6d13-4cf3-39b1-26ffead57f98.jpg

Seneste nyheder