Oplev Sønderborg og omegn
– Fritid og aktiviteter for alle

I Sønderborg-området finder du alt i din nærhed: enestående natur, hyggeligt cafémiljø, kunst- og kulturmuligheder samt en rig historie med stærke traditioner.

Attraktioner

I Sønderborg kommune har vi masser af spændende og historiske attraktioner. Oplev vores slotte, museer, historiske mindesmærker og mange andre oplevelser.

Sønderborg Slot
Æbletræer i Sønderborg-området

Natur- og udendørsoplevelser

Oplev mere end 250 km bugtet kystlinje, smukke skove, funklende søer og naturruter i Sønderborg-området, som inviterer til alle slags aktiviteter både til lands og til vands.

Kultursteder og oplevelser

Oplev Sønderborg-områdets mange kultursteder såsom Multikulturhuset, Alsion, Sønderborghus, Augustiana, Mølleparken og mange andre.
Pianist
På kanotur

Foreninger og fritidsaktiviteter

I Sønderborg-området har vi over 700 forskellige foreninger, som står parate til at tage imod dig.
Forhør dig også i Frivillighedens Hus på Perlegade 50 i Sønderborg, hvor det frivillige, sociale og sundhedsfremmende arbejde er samlet. Du kan også se vores frivilligguide med en oversigt over de frivillige sociale og sundhedsfremmende foreninger.
Se også vores aftenskoler, tilmeld dig Boblberg, som er et digitalt mødested, hvor fællesskaber dannes på baggrund af interesser, eller lad
 dit barn blive en del af Sønderborg Talentakademi, som er for unge elitesportsudøvere. 

Bliv frivillig

I Sønderborg-området har vi masser af lokale ildsjæle, som brænder for at være frivillig.

Du kan blive frivillig til events og arrangementer, som vil fremgå af siden når du er tilmeldt. Siden opdateres løbende.

Shopping og byliv

I Sønderborg-området kan du gå på shopping, sidde på café eller gå på opdagelse i byernes natteliv. Du kan bl.a. besøge Sønderborgs store shoppingcenter Borgen eller nyde en hyggelig tur mellem butikker og caféer i de større byers gågader.

Sønderborgs gågade er fyldt med butikker og caféer, som kulminerer ved Rådhustorvet. Er du til natteliv, kan du dreje ned ad både Lille og Store Rådhusgade, hvor mange værtshuser og natklubber befinder sig.

Sønderborgs Center Øst er masser af større butikker såsom byggemarkeder, supermarkeder, outlet-butikker, hvidevarecentre og meget mere.

I Gråsten finder du Ulsnæscentret samt Torvet, hvor du kan få styret din shoppe- og indkøbslyst. I Augustenborg er der butikker omkring Louise Augustas Plads, mens det i Nordborg er omkring gågaden, Storegade.

Borgen shoppingcenter i Sønderborg
På café i Sønderborg