Kultursteder i Sønderborg-området

Uanset om du er til vilde koncerter, eksperimenterende teater, udødelige klassiske film, folkelig revy, moderne dans, ballet, shows, sportskampe, musicals, festivaler, moderne kunst, arrangementer for børn eller noget helt andet, byder Sønderborg-området på alle former for kulturliv.

Gå på opdagelse i Sønderborg-områdets mange kulturelle tilbud, hvor der er noget for enhver smag.

Multikulturhuset

Det smukke Multikulturhus på Byens Havn danner rammerne omkring Sønderborg BibliotekSønderjyllands Kunstskole og Det Tyske Bibliotek samt forskellige kulturarrangementer og udstillinger. Det renoverede Ewers Pakhus rummer børnebibliotek i stueetagen, Det Tyske Bibliotek på førstesalen og Kunstskole øverst. I hovedbygningen findes en café og resten af biblioteket med bl.a. voksenafdelingen.

Multikulturhuset i Sønderborg
Alsion i Sønderborg

Alsion

Koncertsalen Alsion i Sønderborg er en af Europas bedste koncertsale til klassisk symfonisk musik. Her har Sønderjyllands Symfoniorkester til huse. Koncertsalen gæstes desuden hyppigt af danske og internationale stjernesolister, artister og musikere. Der er også jævnligt events, hvor dans, populærmusikalske shows og stand-up er i højsædet. Det er hele “Sønderjyllands koncertsal i Sønderborg”.

Sønderborghus

Sønderborghus er Sønderborgs koncert- og medborgerhus, som derudover også fungerer som spillested for musik, messer og stand-up. Derudover kan man deltage i masser af kreative aktiviteter og kurser i bl.a. raku, glaskunst og andet kunsthåndværk. Tilmeld dig også familielørdage eller filmklubben, som ofte viser interessante dokumentarer.

Sønderborghus i Sønderborg
Håndboldkamp i Skansen

Skansen

Broager Sparekasse Skansen – også kaldet Dybbøl Hallerne – er mest kendt som hjemstavn for SønderjyskE herrehåndbold og deres hjemmekampe. Dog rummer Skansen også træningshaller, hvor der bl.a. spilles badminton, håndbold og aerobic, en café og Skansen Fitnesslokaler.

Mølleparken

I sommertiden er der masser af udendørskoncerter i Mølleparken i Sønderborg, hvor Kultur i Syd disker op med en stjernerække af danske og internationale navne. Der er altid noget for enhver smag, hvad enten det er rock, pop eller noget helt tredje.
Til koncert i Mølleparken i Sønderborg
Augustiana

Augustiana Kunstpark og Kunsthal

Augustiana er et lokalt forankret kunstpark og kunsthal, som ligger i den skønne slotspark ved Augustenborg Slot. Haven og Augustiana er bestemt et besøg værd, og udsigten over Augustenborg Fjord er helt uforglemmelig.

Sønderborg Teater

I teatersæsonen har Sønderborg Teater et bredt repertoire for alle aldersgrupper og alle smagsretninger. Sønderborg Teaterforening sørger for et bredt udbud af landets turneforestillinger – fra de store kommercielle sællerter til de mindre forestillinger fra de eksperimenterende scener. Læg hertil et væld af koncerter, foredrag, stand-up og konferencer. Og så kan man selvfølgelig ikke sige Sønderborg uden også at sige Sønderborg Sommer Revy. Oplev den hylemorsomme og anmelderroste revy, der i dag er vokset til at være Danmarks tredjestørste revy.

Sønderborg Teater
Det Lille Teater Gråsten

Det Lille Teater Gråsten

Er du til mere intime omgivelser, er der også Det Lille Teater i Gråsten.

Sønderborg Musikskole

Sønderborg Musikskole er et tilbud til børn og unge mellem 0-25 år i Sønderborg Kommune, som interesserer sig for musik, dans, drama og billedkunst. Til de helt unge elever findes der rytmik med forældrene. De lidt ældre kan lære at spille et instrument, spille i orkester, gå til ballet eller spille teater, musical og lave film. Er du ung med ambitioner, kan du gå på Musikskolens Musik Akademi eller det konservatorieforberedende kursus MGK (Musikalsk Grundkursus), ligesom vi også har balletskolens talenthold. Under Sønderborg Musikskole ligger også Sønderjyllands Danseakademi (Balletskolen), Performance Akademi Sønderborg samt Billedskolen Nordals.

Pige spiller violin ved Musikskolen Sønderborg
Balletdansere ved Sønderjyllands Danseakademi

Sønderjyllands Danseakademi

Sønderjyllands Danseakademi tilbyder professionel balletundervisning på alle niveauer fra 0. klasse og har ca. 120 elever på balletskolen.

Humlehøj Hallerne

Humlehøj Hallerne er en del af et større idrætskompleks i Sønderborg Øster, hvor der både er svømmehal, idrætshaller med klatrevæg og et springcenter. Faciliteterne benyttes flittigt af de lokale foreninger, men der er også adgang til offentlig svømning de fleste dage.

Pige spiller violin ved Musikskolen Sønderborg

Kultursteder i de mindre byer og landsbyer

I mange mindre byer og landsbyer kan du finde spændende kultursteder. I Nordborg er det fx Nordborghus, i Gråsten er det Ahlmannsparken og i Broager er det Broagerhuset. Vil du vide mere om de kulturelle tilbud i kommunens mindre byer og landsbyer, så tag et kig i vores landsbyfolder.