Informationsmøde om stormflodsbeskyttelse af Sønderborg Havn 

Klimaforandringerne gør, at der i fremtiden vil komme højere vandstande og mere ekstremt vejr. Samtidig er det dejligt at bo og være ved vandet, og havneområderne i Sønderborg er et stort aktiv for byens borgere og turister.

Derfor skal der udarbejdes en plan for stormflodsbeskyttelse i området, som er beskrevet i kommunens Handleplan for klimatilpasning 2022. Arbejdet er i gang og forventes at være færdigt i juni 2024. 

Sønderborg Kommune inviterer til informationsmøde om projektet. Mødet finder sted i Multikulturhusets foredragssal, Nr. Havnegade 15, Sønderborg, onsdag den 17. januar 2024 fra kl. 19.30-20.30.

På informationsmødet kan du høre om fremtidens klima, hvilke strategier og beskyttelsesforanstaltninger vi kan anvende i forhold til det stigende havvand, udfordringer ved løsningerne, økonomi og finansiering.

Der fortælles også om processen i projektet og om, hvordan det skal danne grundlag for den videre beslutningsproces.

Program for informationsmødet

19.30-19.35    Velkomst v/ Asger Romme, formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget

19.35-20.00    Oversvømmelsesrisikoen i Sønderborg, før, nu og i fremtiden. Mulige strategier for klimatilpasning og Lokale udfordringer v/Lotte Meldgaard Pedersen, Niras

20.00-20.15    Hvordan forløber planarbejdet og hvordan skal der efterfølgende træffes beslutning om stormflodsbeskyttelse?

20.15-20.30    Mulighed for spørgsmål.

Tilmelding

Tilmelding er nødvendig. Der er 140 pladser, der fordeles efter princippet “først til mølle”.

Tilmelding kan ske her:

Informationsmøde om stormflodsbeskyttelse af Sønderborg Havn – sonderborg.dk

Seneste nyheder