Informationsmøde om stormflodsbeskyttelse af Sønderborg Havn 

Klimaforandringerne gør, at der i fremtiden vil komme højere vandstande og mere ekstremt vejr. Samtidig er det dejligt at bo og være ved vandet, og havneområderne i Sønderborg er et stort aktiv for byens borgere og turister.

Derfor skal der udarbejdes en plan for stormflodsbeskyttelse i området, som er beskrevet i kommunens Handleplan for klimatilpasning 2022. Arbejdet er i gang og forventes at være færdigt i juni 2024. 

Sønderborg Kommune inviterer til informationsmøde om projektet. Mødet finder sted i Multikulturhusets foredragssal, Nr. Havnegade 15, Sønderborg, onsdag den 17. januar 2024 fra kl. 19.30-20.30.

På informationsmødet kan du høre om fremtidens klima, hvilke strategier og beskyttelsesforanstaltninger vi kan anvende i forhold til det stigende havvand, udfordringer ved løsningerne, økonomi og finansiering.

Der fortælles også om processen i projektet og om, hvordan det skal danne grundlag for den videre beslutningsproces.

Program for informationsmødet

19.30-19.35    Velkomst v/ Asger Romme, formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget

19.35-20.00    Oversvømmelsesrisikoen i Sønderborg, før, nu og i fremtiden. Mulige strategier for klimatilpasning og Lokale udfordringer v/Lotte Meldgaard Pedersen, Niras

20.00-20.15    Hvordan forløber planarbejdet og hvordan skal der efterfølgende træffes beslutning om stormflodsbeskyttelse?

20.15-20.30    Mulighed for spørgsmål.

Tilmelding

Tilmelding er nødvendig. Der er 140 pladser, der fordeles efter princippet “først til mølle”.

Tilmelding kan ske her:

Informationsmøde om stormflodsbeskyttelse af Sønderborg Havn – sonderborg.dk

Seneste nyheder

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere