Fritid og aktiviteter i Sønderborg-området

I Sønderborg-området finder du alt i din nærhed: enestående natur, hyggeligt cafémiljø, kunst- og kulturmuligheder samt en rig historie med stærke traditioner.

Bliv kulturfrivillig

Kulturfrivillige er en del af det gode kulturliv i Sønderborg Kommune. Har du lyst til at blive kulturfrivillig? Du vælger selv, hvornår du ønsker at arbejde som kulturfrivillig og med hvad.

Kultursteder

Oplev Sønderborg-områdets mange kultursteder såsom Multikulturhuset, Alsion, Sønderborghus, Augustiana, Mølleparken og mange andre.
Pianist
Æbletræer i Sønderborg-området

Natur- og udendørsoplevelser

Oplev mere end 250 km bugtet kystlinje, smukke skove, funklende søer og naturruter i Sønderborg-området, som inviterer til alle slags aktiviteter både til lands og til vands.

Slotte og museer

I Sønderborg kommune har vi masser af spændende og historiske attraktioner. Oplev vores slotte, museer og historiske mindesmærker.

Sønderborg Slot
På kanotur

Foreninger og fritidsaktiviteter

I Sønderborg-området har vi over 700 forskellige foreninger, som står parate til at tage imod dig.
Forhør dig også i Frivillighedens Hus på Perlegade 50 i Sønderborg, hvor det frivillige, sociale og sundhedsfremmende arbejde er samlet. Er du tilflytter kan du også deltage i de mange events for tilflyttereHer kan du læse mere om de mange kulturelle arrangementer i Sønderborg Kommune. 

Kultur- og fritidsaktiviteter for babyer, børn og teenagere

I Sønderborg Kommune kan dine børn vælge mellem mange spændende og lærerige kultur- og fritidsinteresser. Det er kun fantasien, som sætter grænser.
Pianist
Borgen shoppingcenter i Sønderborg
På café i Sønderborg

Shopping og byliv

I Sønderborg-området kan du gå på shopping, sidde på café eller gå på opdagelse i byernes natteliv. Du kan bl.a. besøge Sønderborgs store shoppingcenter 

Borgen eller nyde en hyggelig tur mellem butikker og caféer i de større byers gågader.

Sønderborgs gågade er fyldt med butikker og caféer, som kulminerer ved Rådhustorvet. Er du til natteliv, kan du dreje ned ad både Lille og Store Rådhusgade, hvor mange værtshuser og natklubber befinder sig.

I Sønderborgs Center Øst er masser af større butikker såsom byggemarkeder, supermarkeder, outlet-butikker, hvidevarecentre og meget mere.

I Gråsten finder du Ulsnæscentret samt Torvet, hvor du kan få styret din shoppe- og indkøbslyst. I Augustenborg er der butikker omkring Louise Augustas Plads, mens det i Nordborg er omkring gågaden, Storegade.

På kanotur

Oplevelser og attraktioner i Sønderborg og omegn

I Sønderborg Kommune er der mange spændende oplevelser for både store som små. Besøg fx Science Parken Universe, Hotel Alsiks Point of View eller prøv at stå på skøjter. Du har også mulighed for at tage på en guidet tur eller køre ud over kommunens grænser og opleve både klatrepark, vikingecenter eller kunstmuseum.