Indlæser Begivenheder

SDB:DOX // Ik’ så mange penge + Vores Børnehjem

19. marts | 10:00 - 11:30

SDB:DOX inviterer til BØRNE:DOX og viser to danskproducerede dokumentarfilm særligt målrettet børn og deres voksne ✨

DOX:DANMARK og AARHUS:DOX har i 2024 et helt nyt tilbud til det yngste biografpublikum, nemlig to børne-dokumentarfilm, der giver et unikt indblik i, hvordan det er at leve et børneliv, som ikke altid passer ind i normalen 📽🍿

Instrueret af Ulla Søe og produceret af Mette Mailand.

IK’ SÅ MANGE PENGE 💸
Dokumentarfilmen følger 5 forskellige børn, der alle er ramt af familiens fattigdom. Filmen viser, hvor svært det er at have venner med hjemme, når der roder rigtig meget. At det kan være svært ikke at sammenligne sig med andre, der har meget mere. Èt af børnene har rigtig mange pligter for at få familiens liv til at hænge sammen. Men nogle af børnene fortæller også om, hvor vigtigt det er for dem, at deres familie får hjælp, så de kan gå til fritidsaktiviteter og komme på ferielejr.

VORES BØRNEHJEM 🏠
På børnehjemmet Skovgården bor Tobias, Lærke, Thais og 15 andre børn, som ikke kan være hos deres forældre. Intet er normalt, når man som barn er ramt af det allersværeste, men der alligevel meget i børnenes liv, der ligner andre børns: De børster tænder om morgenen, går i skole og har lektier. De glæder sig til fødselsdage, slikdage og iPad-tid, og de synes, at det er rart, når deres yndlings-voksen skal putte dem. Men livet er også svært, fordi de savner deres forældre og ville ønske, at tingene var anderledes.

Filmene har en samlet varighed på 63 minutter og vises i forlængelse af hinanden med en kort pause undervejs 🎬

Alder: Filmene egner sig bedst til børn i alderen 8-12 år og deres voksne.

SDB:DOX
Fra 15.-27. marts 2024 kan du opleve et udvalg af de allerbedste nye danske og internationale dokumentarfilm, når CPH:DOX og Sønderborg Kommune inviterer til en festival med dokumentarfilm, samtaler, oplæg og events.

SDB:DOX vises i samarbejde med og er støttet af Sønderborg Ungdomsråd, Biblioteket Sønderborg, Mejeriet Sønderborg, Sønderborg Kommune, Kultur i Gråsten.

Støttet af Nordea-fonden, Kulturministeriet, Biografklub Danmark Fonden, DFI og LINAK.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
19. marts
Tidspunkt:
10:00 - 11:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
, , , , , ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside