Indlæser Begivenheder

Väsen Duo

12. september 2021 | 15:00

folkBALTICA 2021 sætter svenske Väsen Duo på plakaten i Gråsten Slotskirke 12. september 2021.

Direkte oversat betyder „Väsen“ – „væsen” . For det er nemlig det, som denne trio danner: et enestående overnaturligt væsen, der fortryller én.

Med en intensitet, der med ét skifter fra stille til stormfuldt. Skabt af en femstrenget bratsch, en tolvstrenget guitar og en nøgleharpe.

folkBALTICA 2021 på nøgleharpe og bratsch

Nøgleharpespilleren Olov Johansson og bratschisten Mikael Marin begyndte allerede som unge at spille musik. De lærte at spille deres hjemlands musik ved at besøge spillemænd som den store nøgleharpespiller Erik Sahlstrøm. Således er Johansson og Marin blevet til et vigtigt bindeled i den levende tradition, som har præget den svenske folkemusik gennem århundreder.

Efter at have turneret sammen i 37 år har de som duo forfinet deres lyd og nærvær så meget, at de er unikke på deres helt egen måde.

Väsen er et sammenspil mellem traditionel instrumentalmusik fra deres hjemland Sverige og medrivende kompositioner, som de selv har lavet, og som samtidig også giver plads til vild improvisation.

Dette er tredje koncert i Sønderborg Kommune under folkBALTICA 2021. De to andre er åbningskoncerten i Alsion og fortælle-koncerten på Sønderborg Slot.

Medvirkende

Olov Johansson: nyckelharpa
Mikael Marin: bratsch

Køb billet

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
12. september 2021
Tidspunkt:
15:00
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Gråsten Slotskirke
Slotsbakken
Gråsten, 6300 Danmark
+ Google Maps