Indlæser Begivenheder

Askou, Andersen & Vorre

5. september 2021 | 15:00

folkBALTICA inviterer til koncert og fortællinger i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Så er det tid til folkBALTICA 2021!

Det er den danske komponist Carl Nielsen (1865-1931), der har lagt ord til dette års festivalmotto ”Musik er liv, som dette uudslukkeligt”. Han udtalte disse ord i forbindelse med tilblivelsen af sin 4. symfoni, som netop bærer titlen ”det uudslukkelige”. Men Carl Nielsen er kendt for meget mere end dette citat, endsige den symfoniske musik han skrev.

En central del af Nielsens værk består af ca. 300 folkelige sange, salmer og viser, hvoraf mange af dem synges her 100 år efter som f.eks. ”Jeg ved en lærkerede” eller ”Jens Vejmand”. CN voksede selv op med den folkelige musik. Han spillede valse, polkaer og mazurkaer på sin violin i faderens ensemble og lyttede til folkeviserne.

folkBALTICA og Carl Nielsen

Selvom han gik gennem livet med et åbent sind og lod sig inspirere af snart sagt alt, han mødte på sin vej, forblev barndommens musik, natur og ånd en væsentlig inspirationskilde livet igennem. Nielsens bidrag til Danmarks bedst sælgende bog ”Højskolesangbogen” er enormt og her 100 år efter er han den komponist, som har flest titler med i bogen.

Det sætter folkBALTICA 2021 fokus på denne eftermiddag.

Den danske violinist Hanne Askou og den norske accordionist Frode Andersen slår sig sammen med museumsinspektør ved Carl Nielsen Museet i Odense om en eftermiddag med koncert og fortællinger om med Carl Nielsens liv og værk, modernisme, folkelig sang, genforening og tiden omkring 1920 i det hele taget.

Glæd dig til flere koncerter med folkBALTICA 2021: Åbningskoncerten i Koncertsalen Alsion og koncerten med Väsen Duo i Gråsten Slotskirke.

Medvirkende

Hanne Askou (DK): Violin
Frode Andersen (N): Accordion
Ida-Marie Vorre (DK): Sang, fortælling

Køb billet

 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
5. september 2021
Tidspunkt:
15:00
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Sønderborg Slot
Sønderbro 1
Sønderborg, 6400 Danmark
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside