Indlæser Begivenheder

Egnsspillet “Hertuger og husmænd – historien om Fiskbæk”

18. juni 2023 | 15:00 - 17:00
Event Series Event Series (See All)

Lige udenfor Gråsten, på landevejen mellem Gråsten og Sønderborg, ligger området Fiskbæk. Her lå i 1500tallet en landsby med samme navn, som blev nedrevet af grev Gregers Ahlefeldt til Søgård. I stedet byggede han en ladegård og inddrog bøndernes jorder.

Denne brutale historie, med herremanden som den, der bestemte, og bønderne, som måtte finde sig i det, fortsatte op gennem århundrederne. Den sidste herremand var også den sidste hertug af Augustenborg. Han havde holdt med den tabende side, nemlig tyskerne, og efter 1. verdenskrig blev hans jorder købt af den danske stat. I Fiskbæk området blev der ved ladegården bygget Gråsten Landbrugsskole, og en stor del af jorden blev udstykket til husmandsbrug.

Husmandsfamilierne havde et særligt fællesskab og samarbejde, men på et tidspunkt kunne man ikke mere leve af at være husmand, og i dag er jorden forpagtet af landbrugsskolen.

Denne historie er nu omsat til et egnsspil, som spilles udendørs på Det lille Teater i Gråsten fra den 14. juni. Bag spillet står Det lille Teater i samarbejde med foreningen Kultur i Gråsten.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
18. juni 2023
Tidspunkt:
15:00 - 17:00
Series:
Pris:
80 Kr – 140 Kr
Begivenhed Kategorier:
,
Begivenhed Tags:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Det lille Teater
Ladegårdskov 14
Gråsten, 6300
+ Google Maps
Se Sted hjemmeside