Indlæser Begivenheder

Smag og lyt – Strik og drik

18. juni 2023 | 14:00 - 16:00

Du kan her SMAGE på det sønderjyske kaffebord, LYTTE til og STRIKKE med Lisa Renner; samt HØRE om og NYDE Alsisk gin fra Destilleriet Als.

SMAG på det sønderjyske kaffebord

Et sønderjysk kaffebord bestod oprindeligt af syv tørre, syv bløde og syv hårde kager.

Nogle kager er fuldstændig uundværlige for at lave et rigtigt sønderjysk kaffebord: Pomle (boller), kringle, brø’tort (rugbrødslagkage), knepkager, som er tynde, sprøde småkager, der har navn efter den lyd, det giver, når man bider den over, og sidst men ikke mindst ingenting, der er småkager med marengs og mandler.

LYT til og STRIK med Lisa Renner

Kaffebord og velstimulerede hjerner

Strikketøj og snakketøj er to ord, der ligger tæt på hinanden.

I denne intime strikkecafé vil vi over et kaffebord genoplive traditionen fra kaffebordets storhedstid.

Kaffeborde findes over hele landet. Det sønderjyske kaffebord blev så legendarisk, fordi det blev en manifestation af, hvem vi var. Det vigtigste var ikke kagerne på tallerkenen men dét, der lå ved siden af: Højskolesangbogen. Med dén inden for rækkevidde kunne man i syngende protest holde fast i, hvem man var, under den lange besættelse af landsdelen.

Der er bevis for, at mangfoldige dele af hjernen aktiveres, når vi strikker. Og måske netop derfor er det, at vi oplever så stærke og gode samtaler til strikkecaféerne rundt i landet. Jeg vil gerne katalysere en vigtig samtale omkring dette kaffebord, bevæbnet med kaffekop, strikkepinde og en velstimuleret hjerne.

DRIK

Krestian Muusmann vil fortælle om Destilleriet Als – rejsen til dét, det er i dag. Gin og Destilleriet Als hænger sammen – så kom og LYT samtidig med, at du STRIKKER og måske SMAGER på ginen.

Dette unikke tilbud har et begrænset antal pladser så skynd dig at melde dig til arrangementet.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
18. juni 2023
Tidspunkt:
14:00 - 16:00
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Restaurant Karikatur
Herman Bangs Gade 3
Sønderborg, 6400
+ Google Maps