Indlæser Begivenheder

Verden ifølge Pelle

7. oktober 2022 | 20:00

YouTube-fænomenet ”Pelle” får sit eget musikalske one-child comedyshow i 2022 og kommer til Sønderborg Teater 7. oktober 2022.

Med over ni millioner af visninger på Facebook og Youtube samt optrædener i landets revyer får Trine Gadebergs populære satirefigur Pelle til næste år sit første one-child comedyshow ved navn ”Verden ifølge Pelle”. Showet, der også hiver andre velkendte revyfigurer op af hatten, får premiere den 4. oktober 2022 i Cirkusbygningen i København, hvorefter det skal på turné rundt i hele landet.

I 2020 fik revyfiguren Pelle sit helt store gennembrud på sociale medier, da hans nytårstale fik over tre millioner visninger og 70.000 delinger på Facebook. Harsk samfundskritik og -satire strømmer gennem den populære ”fem og en halv-år gamle” Pelle, når han med sit barnesprog gengiver de samtaler, han overhører sine forældre have om alt fra coronaregler, fodbold og påske til krigen i Afghanistan. Til næste efterår kommer den populære satirefigur Pelle, der spilles af den ukronede revydronning Trine Gadeberg, så på landevejen med sit første one-child comedyshow – og han har en masse venner med.

Verden ifølge Pelle

Pelle kom oprindeligt til verden i 1989 under navnet Svend-Bent, da Trine Gadeberg arbejdede som pædagogmedhjælper og fik opsnappet guldkorn af børnene i institutionen. Efter kort tid blev Svend-Bent til en reel revyfigur, som optrådte i lokalområdet. Pelle, som vi kender i dag, blev dog til under Kerteminderevyen i 2017 og året efter sluttede Kasper Le Fevre sig til som tekstforfatter på figuren.

Pelle har sidenhen fået et mere politisk satirisk udtryk – og med et glimt i øjet sætter Gadeberg og Le Fevre fokus på, hvordan børn opfatter den måde, voksne taler til og med hinanden om samfundsaktuelle emner. I 2018 fik Trine Gadeberg ”Årets Revykunstner”, også kendt under navnet ”Årets Dirch” for rollen som Pelle.

”Pelle lever i en verden, hvor voksne mennesker har mange meninger om, hvordan livet skal leves og ikke mindst, hvordan landet skal ledes. Pelle er derfor på mange måder et sandhedsvidne i den kyniske verden, vi lever i. Tonen har ikke før været så modbydelig og hård blandt voksne, som den er lige nu, og det forholder Pelle sig helt barnligt og åbenlyst til,” fortæller Trine Gadeberg.

Venner af Pelle

Men Pelle er ikke helt alene. Til comedyshowet næste efterår har han selskab på scenen. Alle rollerne spilles af Trine Gadeberg, og publikum kan blandt andre se frem til at møde den 81-årige enke Emma Poulsen, der har en glubende appetit på hankøn i alle afskygninger, neurotiske Jannik Snoghøj, som bor på samme vej som Pelle, der er stærkt præget af tvangstanker og tager sin temperatur dagligt – og selvfølgelig Pelles teenagestoresøster Liza, hvis utallige konflikter er en daglig undren for Pelle, som forsøger at forstå årsagerne til problemerne.

Se videoerne med Pelle her

CV – Trine Gadeberg

Trine Gadeberg er sangerinde, revyskuespiller og multikunstner, og hun har siden 90’erne spillet med i utallige revyer og shows landet over. I 2003 blev hun får alvor landskendt med rollen som Pyt i julekalenderen Nissernes Ø. Hun har siden da mestret alt fra musicals og solooptrædener med landets symfoniorkester til revyteater herunder musicals som Frøken Nitouche (2016), Mød mig på Cassiopeia (2019) og senest Mamma Mia (2020)

Siden 2010 har Trine Gadeberg også optrådt med den komiske kvartet City Singler, der tæller blandt andre skuespillere som Anne Louise Hassing, Sofie Lassen Kahlke, Kaya Brüel og Anne Sofie Espersen senest med showet Gammel vin på nye tasker (2019).

I 2020 producerede Gadeberg sammen med sin mand, Kasper Le Fevre, første afsnit af podcastserien Den Hvide Dame samt strikkepodcasten Mens vi strikker i selskab med Ditte Hansen og Christiane Gjellerup Koch. Sidstnævnte podcast har sammen udgivet en bog med samme navn (2021).

Køb billet

 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
7. oktober 2022
Tidspunkt:
20:00
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Sønderborg teater
Danmark + Google Maps