Indlæser Begivenheder

Højskoledag 2022 i Nørreskoven

8. oktober 2022 | 10:30 - 17:00

Højskoledag 2022 i Nørreskoven

 

Lørdag 8. oktober i den gamle skovfogedbolig Nygård i Nørreskoven på Als.

 

Kl. 10.30 Fællessang over temaet: Naturen året rundt i den danske sang.

Danmarks vigtigste sangbog “Folkehøjskolesangbogen” har et righoldigt indhold af sange hvor  dansk natur har været en inspirationskilde for forfatterne.

Birgitte Romme og Ole Andersen har udvalgt en række af disse sange til lejligheden. Musikledsagelse er lagt i hænderne på Birgitte Romme klaver, Ole Andersen bas, Henning Jensen klarinet, Knud Schmidt guitar og Bent Klausen percussion.

 

Kl. 12.00 Frokostpause

Deltagerne på højskoledagen bedes selv medbringe madpakke. Foreningen Nygård er vært ved en kop kaffe og en øl eller vand.

 

Kl. 13.00 foredrag ved professor i plantefysiologi ved Københavns universitet Michael Broberg Palmgren

Højskoledagens foredrag handler om planternes indre liv. Om hvordan planter gennem receptorer sanser omgivelserne og derved eks. i farefulde situationer er i stand til at reagere for at kunne overleve. “Hvordan det er at være plante” er et spændende men ukendt område for de fleste.

Michael Broberg Palmgren har et omfattende internationalt værdsat videnskabeligt arbejde bag sig. Han har ligeledes vundet priser for sine evner til at formidle resultaterne af sin forskning.

 

Kl. 14.30 Kaffepause

 

Kl. 15.00 – 17.00  Koncert med folkband “Molde”

Højskoledage på Nygård slutter traditionen tro af med  koncert. I år kommer det akustiske folkband “Molde” forbi med et program, der er inspireret af amerikansk country og bluegrass med afstikkere til nordisk folke- og visetradition.

Frontfigur er Maria Molde vocal og mandolin, hun ledsages af Uffe Holmsgård Eriksen guitar, Jonatan Feig  violin og Henrik Kunz kontrabas.

 

Deltagerpris:                300 kr. heri er incl. kaffe, en øl og eller vand til frokost samt traktement med kaffe, the og kage i kaffepausen kl. 14.30

 

Tilmelding: Kan ske på mailadressen: nygaardals@gmail.com senest 23. september. Betaling i forbindelse med tilmelding foretages på konto 8013-1015077

 

Arrangør Foreningen Nygård

(www.nygaard-als.dk)

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
8. oktober 2022
Tidspunkt:
10:30 - 17:00
Pris:
300 Kr
Begivenhed Kategorier:
, ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Nygård
Nørreskovvej 41
Nordborg, 6430
+ Google Maps

Tilmelding er lukket for dette borgermøde