Flyt til Sønderborg

I Sønderborg-området kan du både udleve karrieredrømmen med det perfekte job samt få kultur- og byliv. Specielt hvis du er nyuddannet akademiker, læge, tandlæge, ingeniør eller faglært, er mulighederne gode i Sønderborg.

Vi giver dig fem gode grunde til at vælge Sønderborg som dit nye hjemsted.

Grund 1: Gode karrieremuligheder for nyuddannede og jobsøgende

I Sønderborg Kommune er ledigheden meget lav, og vi har nogle af landets største, globale industrikoncerner samt et væld af såvel små og mellemstore virksomheder inden for et hav af brancher, som har stor interesse for ingeniører, faglærte, transport- og logistikmedarbejdere, sundhedspersonale og akademikere.

Grund 2: Gode uddannelsesmuligheder fra ABC til Ph.d

I Sønderborg er alle former for uddannelse inden for rækkevidde – hele vejen fra ABC til Ph.d.

På Syddansk Universitet i Sønderborg uddannes studerende fra flere end 50 lande, og campus er således Danmarks mest internationale. Et unikt samspil mellem universitetet, erhvervsuddannelserne og områdets globale erhvervsliv giver uddannelserne inden for bl.a. ingeniørfaget, sprog, virksomhedskommunikation og økonomi særlig tyngde. 

Ydermere får du som ingeniørstuderende på SDU i Sønderborg en ”første-job-garanti”, hvor du efter endt uddannelse er sikret et job hos en af vores lokale virksomheder i min. seks måneder.

Grund 3: Mere hus for pengene og gode normeringer

Boligpriserne gør Sønderborg Kommune til et særdeles attraktivt sted at bo med priser under regions- og landsgennemsnittet. Ydermere har vi i forhold til landsgennemsnittet gode normeringer i vores daginstitutioner.

Ringridning i Sønderborg

Grund 4: Tosproget opvækst ved porten til Europa

På grund af vores placering tæt ved resten af Europa har vi i generationer set ud over landets grænser og har endda et tysk mindretal med tyske skoler, som muliggør en tosproget opvækst. Vores globale virksomheder ansætter ydermere mange internationale, hvorfor du i Sønderborg også finder en international skole og børnehave. Læs mere om vores skoler her.

I Sønderborg og omegn er du aldrig langt fra storbyerne. Hvis du skulle savne storbyernes hektiske gang, så tager det blot 35 min. at flyve til København fra Sønderborg Lufthavn og kun to timer i bil til Hamborg eller Aarhus.

Grund 5: Sønderborg-området har det hele i din nærhed

Sønderborg rummer alt det, en by skal have – landligt idyl og midtbys puls. Her finder du storslået natur med smuk skov og en lang kyststrækning, som indbyder til alsidige vandaktiviteter.

Sønderborg er på mange måder en udpræget studieby. Det gælder både i stort og småt – fra studierabatterne på caféernes menukort, shoppingmulighederne, et festligt natteliv til et aktivt og spændende studiemiljø præget af faglige, kulturelle og sociale netværk og arrangementer.

Og uanset om du er til sport, tango, kunst eller jazz, vil du opleve, at du i Sønderborg langt fra er alene med din interesse. Mere end 700 frivillige foreninger og sportsklubber bakker dig op og giver hele familien rig mulighed for at udfolde sig og dyrke netop deres interesse. 

Mennesker på café i Sønderborg
Mennesker på café i Sønderborg

Tilflytterservice tager godt imod dig

Der er selvfølgelig langt flere end blot fem gode grunde til at overveje Sønderborg som en del af dit fremtidige liv. Men måske har netop de første fem gjort dig blot en lille smule mere nysgerrig på området og det liv, der leves her.

Hvis du er blevet nysgerrig eller overvejer at flytte til Sønderborg-området, så tager vores Tilflytterservice godt imod dig og din familie.

Vi har søsat en række initiativer, som skal hjælpe dig (og din familie/partner) godt igang. Eksempelvis modtager du et velkomsthæfte, når du flytter til en af vores byer. Derudover har vi en partnerjobordning samt sociale tiltag som Velkomstdage og Tilflytternetværk, der sikrer dig en social omgangskreds næsten fra dag et.