Indlæser Begivenheder

Verdens boble – Udstilling af Nour Fog på Augustiana

23. september 2023 | 12:00 - 26. november 2023 | 16:00

Nour Fog indtager med udstillingen Verdens boble, de herskabelige lokaler i Det Hvide Palæ, med eksperimenterende keramiske værker. Nogle udstillet direkte på gulvet, andre på ‘dansende’ metalborde med snoede ben og enkelte hængende fra loftet.

Titlen Verdens boble leder tankerne hen på bobler dannet i væsker: liv, der opstår i vand. De bobler, der dannes i det livgivende fostervand og manifester sig som – liv.  Boblen som et rum for udvikling og transformation. I udstillingens hovedværk, ‘Mine børn’, der består af keramiske spædbørn i rødlige toner, kredser Nour Fog om for tidligt fødte spædbørn, babyer og børn, der kræver særlig omsorg og pleje. Andre værker peger på den fysiske krops funktioner og organer, fx et stort lyserødt hjerte med øre, en serie ’veneæg’ og sølvskinnende ‘navler’. Med sin kunst ønsker Nour at bidrage til en rundere, blødere og mere formbar forståelse af verden.

Verdens boble handler om omsorg og opmærksomhed, om det nyfødte spædbarns store kamp for at tilvænne sig livet uden for livmoderens boble. På et overordnet plan handler den om, hvor barsk og uforudsigelig livet og den tidsalder, vi lever i, kan være. Nour er optaget af, hvem vi bliver til i modgang, hvordan vi forholder os til vores følelser og sansninger, og hvilken rolle kunst i virkeligheden spiller heri. Udstillingens værker er forankret i kunstnerens egne kropslige og følelsesmæssige oplevelser og har samtidig en universel dimension, som giver plads til at beskueren kan projicere sine egne historier og tanker ind i dem.

Nour går ofte til grænsen i sin brug af leret på nye og overraskende måder, hvor eksperimenter med form, glasurer og overflader, tilføjelse af materialer som fx kobbertråd og inddragelse af lyd er en del af det samlede udtryk. Til Verdens boble har Nour Fog således inviteret komponisten Jirasol Pereira Ayala til at skabe et unikt lydværk, der lægger nye lag til oplevelsen.

Udstillingen er et samarbejdsprojekt med Le Bicolore, Danmarkshuset i Paris, der viste udstillingen under titlen Bulle du Monde tidligere på året.

Biografiske noter
Nour Fog er uddannet fra det Jyske Kunstakademi i 2016 og arbejder undersøgende og skulpturelt i det keramiske medie med udgangspunkt i kønspolitiske tematikker og sanselighed.  Med et non-binært blik på verden bryder de med det klassiske billedsprog, der historisk knytter sig til keramikkens form og funktion. Nour har tidligere bl.a. andet udstillet på Le Bicolore, Møstings Hus, Overgaden, Gl. Holtegaard samt modtaget Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens talentpris for billedhuggere.

Fakta om udstillingen

Periode:
23.09.23 – 26.11.23
Fernisering:
23. september kl. 14-16. Vær opmærksom på at Augustiana først åbner kl. 14 på ferniseringsdagen.
Lokalitet:
Det Hvide Palæ
Kunstner:
Nour Fog
Kurator:
Catherine Lefebvre
Samarbejdspartner:
Le Bicolore, Danmarkshusets udstillingssted i Paris
Støttet af:
Statens Kunstfond, Augustinus Fonden, Ny Carlsberg Fondet, Jorcks Fond, Det Obelske Familiefond og Fabrikant Mads Clausens Fond
Entré:
Gratis entré
Foto: 
Nour Fog – Mine børn

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Start:
23. september 2023 | 12:00
Slut:
26. november 2023 | 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14
Augustenborg, 6440 Danmark
+ Google Maps