Indlæser Begivenheder

Stjernestøv og Galakser

26. januar 2022 | 17:00 - 19:00

Kom på rundtur i universet  med ekspert i stjernestøv, astrofysiker Anja C. Andersen

Anja C. Andersen er en af Danmarks dygtigste folkelige formidler af naturvidenskab. Hun har modtaget adskillige formidlingspriser og senest Rosenkjærprisen, som Danmarks Radio uddeler til en forsker, der formidler vanskelige emner på dansk

Anja C. Andersen er ekspert i kosmisk støv, der findes i galakser som vores egen Mælkevej. Støvet dannes i stjerner, hvorefter det bliver blæst ud i rummet. I gas- og støvskyerne bliver nye stjerner dannet. Støvkorn spiller derfor en altafgørende rolle for, at stjerner og planeter kan dannes – og for at vi findes i Universet i dag.
I foredraget vil Anja C. Andersen tage os på en tur rundt i universet og præsenterer nogle af de mange forskningsspørgsmål som forskerne er optaget af at søge svar på.

Arrangører er Zonta Sønderborg i samarbejde med Alssundgymnasiet, og efter foredraget vil der være mulighed for at besøge gymnasiets observatorie.

Med arrangementet vil Zonta sætte fokus på kvinder og videnskab, og overskuddet går ubeskåret til Zontas arbejde med at støtte piger og kvinder.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
26. januar 2022
Tidspunkt:
17:00 - 19:00
Pris:
100 Kr
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Alssundgymnasiet
Grundtvigs Alle 86
6400, Sønderborg
+ Google Maps

Tilmelding er lukket for dette borgermøde