Indlæser Begivenheder

Røverhistorier fra alverdens støvede landeveje

10. november 2023 | 9:30 - 11:30

Hvad får et helt almindeligt menneske til at forlade sin alt for velbetalte faste stilling i sygehusvæsenet for at kaste sig ud i et usikkert liv som professionel turist på kanten af verden? Det kan du få svar på, når jeg levende, humoristisk og selvironisk fortæller om mine motiver for at opsøge nogle af verdens mindst besøgte afkroge.

På mine rejser har jeg altid stræbt efter at opleve det ekstraordinære. Jeg har altid opsøgt det højeste bjerg, den mest støvede vej, den fjernest beliggende landsby, det højeste bjergpas og andre spektakulære steder. Jeg er typen, der uvilkårligt drejer til venstre fra hovedvejen, hvis sidevejen fortaber sig i horisontens intethed.

Jeg elsker at formidle budskabet om interkulturel forståelse på tværs af åbenlyse forskelligheder. I bund og grund er Jorden befolket af helt almindelige mennesker, som har de samme grundlæggende udfordringer uanset, hvor i verden de bor.

Passionen for det bemærkelsesværdige og ekstraordinære rejsemål er en meget stor del af min rejsefilosofi, og er der en plet på et landkort, så kan du komme dertil og eksistere. I dette foredrag fortæller jeg bl.a. om, hvordan man tackler:

– sikkerhedslandinger i Papua Ny Guinea
– unge mænd med Kalashnikovs i Sydsudan
– rejser til lande, som i realiteten ikke eksisterer
– det intensive møde med bjerggorillaer i Uganda
– udmattelse i godt 7.000 meters højde i Andesbjergene
– alvorlige bilulykker på Pamir Highway i Tadsjikistan
– anholdelse i La Paz lufthavn
– færdselspolitiet i Kirgisistan
– forhør på en militærbase i Somaliland under mistanke for spionage

…og meget meget mere bakket op af mit omfattende og meget roste fotomateriale.

Et helt almindeligt menneske med et helt ualmindeligt liv

Jeg har oplevet mere end de fleste mennesker på mine rejser rundt om i verden, og jeg vil meget gerne medvirke til at afmystificere dén fantastiske verden, vi lever i, ved at fortælle om underholdende og lærerige møder med helt almindelige mennesker i fjerne lande som Bolivia, Iran, Somalia, Tadsjikistan, Mongoliet eller Papua Ny Guinea!

Da jeg var 46 år gammel, opsagde jeg mit alt for vellønnede job i sygehusvæsenet for at efterstræbe en tilværelse som professionel turist. Det lykkedes, og på den baggrund har jeg formået at skabe en meget usædvanlig tilværelse med mange berigende oplevelser ude i verdens yderste afkroge. Jeg synes derfor, at jeg er et meget privilegeret menneske, men dét er ikke kommet af ingenting.

Mine oplevelser har også krævet ofre, og vejen har været præget af både store opture og store nedture. Mit livs rejse har givet mig en masse gode erfaringer, som jeg gerne deler ud af på en underholdende, informativ og selvironisk facon.
Dette har resulteret i flere spændende foredrag, der på hver deres måde tager afsæt i mine rejseoplevelser. Jeg er meget taknemmelig over, at jeg derfor får lov til at holde omkring 100 foredrag om året i vidt forskellige fora. Mine foredrag leveres altid med kant, humor og selvironi og giver anledning til eftertanke bakket op af mit unikke og meget roste fotomateriale fra ukendte steder på jordkloden.

Foredraget er en del af Seniorhøjskolen Gråsten. Undervejs i foredraget er der indlagt en pause, hvor FOF byder på kaffe/te og en bid brød.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
10. november 2023
Tidspunkt:
9:30 - 11:30
Pris:
175 Kr
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Ahlmannsparken, BHJ-salen
Ahlefeldvej 4
Gråsten, 6300
+ Google Maps