Indlæser Begivenheder

Premiere: Fortællinger fra Als

30. august 2023 | 19:00

En personlig rejse i ord og billeder – Teaterforestilling om en barndom på Als.

Skuespiller Victor Marcussen og Ken Denning, der er billedkunstner og forfatter, er begge opvokset på Als. De levede deres barndom i de alsiske 60’ere – en tid, der var præget af industriel vækst og eksplosive samfundsforandringer på den sønderjyske ø.

I Dennings bog Fortællinger fra Als møder vi to drenge på en ø, der på kort tid gik fra at være et bondesamfund til at huse en af Danmarks største industrivirksomhed. Det er en historie om dan nelsen af nye byer, om mennesker, der pludselig strømmede til dette moderne og håbefulde klondike, og et blik ind i menneskelige skæbner. Vi hører om pumpen, der (måske stadig) holder øen oppe, om slottet og om øens ukronede dronning på fabrikken, der til stadighed lagde (og lægger) planer for fremtiden – alt sammen i en tid, hvor næsten alt kunne lade sig gøre.

I denne teaterforestilling tages der udgangspunkt i Dennings bog, men Marcussen og Denning forsøger også at sætte fokus på den kulturhistoriske forandring, der foregik på øen. Samtidig fortolker forestillingen også den kulturarv, de begge er rundet af, og som er blevet en grundlæggende del af deres identitet. Forestillingen er ikke blot en forlængelse af bogen, men også af den udstilling, der findes på niveau 0 i Multikulturhuset i de samme uger, som forestillingen fremføres. Det har netop været ønsket for Marcussen og Denning at opnå en kunstnerisk dialog og dermed igennem både udstilling og forestilling at formidle en lokalhistorisk fortælling. På den måde dannes et indblik i en tidslomme, der i bedste fald rækker ud og griber ind i andre fortællinger og områder af Danmark, der også oplevede markante samfunds- og kulturforandringer, og som på den måde blev selvstændige ”øer”.

Information om teaterforestillingen
Forfatter Ken Denning, instruktør Kim Weisgaard, scenograf Gitte Baastrup, lys/lyd Anders Kjems, teknik Ursula Hessner Pianist Pia Hessner, skuespiller Viggo Marcussen
Forestillingen Fortællinger fra Als er støttet af Danfoss, Sønderborg Kommune og Teater V.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
30. august 2023
Tidspunkt:
19:00
Begivenhed Kategorier:
, , ,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

BHJ Kultursalen Ahlmannsparken
Ahlefeldvej 4
Gråsten, 6300
+ Google Maps