Indlæser Begivenheder

Møde i Gråsten om klimatilpasning i Sønderborg Kommune

2. marts 2022 | 19:00 - 20:30

Sønderborg Kommune har udarbejdet et forslag til en ny klimatilpasningsplan og en tilhørende handleplan og inviterer derfor alle interesserede til et informationsmøde. Det finder sted onsdag den 2. marts 2022 kl. 19 i Ahlmannsparken. Mødet begynder kl. 19 og dørende åbnes kl. 18.30.

Klimaet er under forandring. FN’s klimapanel (IPCC) har fastslået, at klimaforandringerne er en realitet og at forandringerne er menneskeskabte. Men hvad betyder det for os – globalt og lokalt?

Sønderborg Kommune har udarbejdet et forslag til en ny klimatilpasningsplan, som viser, hvordan klimaforandringerne vil påvirke os frem til år 2100. Der er også udarbejdet en tilhørende handleplan. Planerne er i høring frem til d. 31. marts 2022 og derfor vil vi gerne invitere dig til et kig ind i fremtiden i klimaforandringernes tegn.

Vi har inviteret meteorolog Anders Brandt til at fortælle om klimaforandringerne, og hvad de betyder globalt og lokalt. Anders Brandt er meteorolog og vejr-vært ved Danmarks Radio og bosiddende på Broager.

Her efter bliver klimatilpasningsplanen og handleplanen præsenteret. Hvor er vi i fremtiden udfordret af klimaforandringerne i Sønderborg Kommune og hvilke indsatser vil vi prioritere? Hvordan kan du gå på opdagelse i planerne og hvordan kan du give din mening til kende i høringsperioden?

Der vil være mulighed for at stille spørgsmål efter begge oplæg.

Fakta:

Sønderborg Kommune har gennem projektet DK2020 forpligtet sig til løbende at opstille mål for, hvordan den gøres klimarobust frem mod 2050. Klimatilpasningsplanen og handleplanen understøtter målene.

Du kan se planerne og indgive høringssvar på Sønderborg Kommunes hjemmeside:

Klimatilpasningsplan i høring

Handleplan for klimatilpasning i høring

Du kan også se oversvømmelseskortene og de udpegede risikoområder i værktøjet Storymap. Her kan du kommentere direkte på kortene. Kommentarer i Storymap betragtes ikke som høringssvar.

Tilmelding:

Tilmelding er ikke nødvendig.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
2. marts 2022
Tidspunkt:
19:00 - 20:30
Begivenhed Kategori:

Sted

Ahlmannsparken
Ahlefeldvej 4
Gråsten, 6300 Danmark
+ Google Maps