Indlæser Begivenheder

Livestreaming: Den Kolde Krig – foran og bag os

25. november 2023 | 11:00 - 12:35

Bibliotekernes festival for historie af sluttes med en festivaldag, hvor der livestreamede interessante samtaler om historiske begivenheder og aktuelle emner. Der vil være mulighed for at stille spørgsmål.

En samtale med Peter Viggo Jakobsen, Peer Henrik Hansen og Ulla Varnke Egeskov.

 

Atommagter, stormagter, propaganda og overvågning, efterretningstjenester og stedfortræder-krig. Alle sammen bekymrende ord, som vi pakkede væk for næsten 35 år siden. Nu er verden igen vendt på hovedet.

 

Var Danmark klar til Den Kolde Krig? Og er vi klar til at forsvare os mod en ny potentiel trussel? I denne samtale optegner vi omridset af Danmarks forsvar og civile beredskab under Den Kolde Krig – både den vi har lagt bag os, og den vi måske har foran os.

 

Peter Viggo Jakobsen er lektor ved Forsvarsakademiet, Peer Henrik Hansen er koldkrigshistoriker og museumsleder ved Langelands Museum, og Ulla Varnke Egeskov er museumsinspektør på koldkrigsmuseet REGAN Vest.

Den livestreamede samtale modereres af Gustav Lindberg Maindal fra Roskilde Bibliotekerne.

 

 

 

Bibliotekernes festival for historie

Når verden vendes på hovedet

Bål, brand og krig er stof til gode historier. Men hvad er det, der skaber nye perspektiver på verden, og som får mennesker til at vælge en ny retning? Er det de store personligheder, der fremprovokerer historiens spring og kolbøtter, eller er det de pludselige revolutioner og katastrofer? Måske er det den gradvise udbredelse af nye ideer og religioner, der får hovederne til at snurre? Eller er det mødet med andre kulturer, der nu og i fortiden vender alting på hovedet?

Bibliotekernes festival for historie sætter lys på de afgørende øjeblikke, der vendte verden på hovedet. I uge 47 kan du deltage i aktiviteter på folkebiblioteker i hele landet og opleve oplægsholdere, der retter opmærksomheden mod fortiden og vores vej til nutiden.

 

 

 

 

Få flere informationer om begivenheden og køb en evt. billet her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
25. november 2023
Tidspunkt:
11:00 - 12:35
Pris:
Gratis – mød bare op
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside