Indlæser Begivenheder

Install-fest

11. november 2023 | 13:00 - 16:00
Event Series Event Series (See All)

Mange kender en der ikke kan opgradere deres Windows 10 pc til Windows 11. Fx når installations programmet knækker midt i opgraderingen eller meddeler at computeren ikke er kraftig nok. Nogle vil bruge penge – mange penge – på en ny bærbar med Windows 11.

Men der er et noget billigere alternativ. Tag den gamle pc med til en event i foreningen Alslug og få en prima kontormaskine ud af den næsten kasserede Windows 10 pc . I Alslug har vi et program system der erstatter din computers Windows og vi installerer også gerne program systemet Linux( specielt udgaven Ubuntu Mate) på din maskine.

En Ubuntu maskine indeholder typisk LibreOffice pakken , mail-håndteringsprogrammer der støtter let 3-4 mailadresser på samme gang, surf programmer fx Chromium, Firefox og Google.

Med Ubuntu kan man gå i netbanken , borger.dk , e-boks med videre som man plejer . Der er Tetris, 7-kabale , Mahjong og et hav af lignende underholdningsprogrammer. Men forvent ikke at Ubuntu er en spillekonsol til fx Counterstrike , Fortnite . Ubuntu er en kontormaskine .

Men hvis man er øvet nok kan man lære at programmere Ubuntu systemet. Dem er der mange af rundt om i Europa, der har vedligehold af Linux som hobby (eller levebrød). Derfor kan man tage et udvalg af programpakker(der er over 75.000 af dem) gratis ned fra internettet. Dette begreb kaldes Open Source .

Udgangspunktet er at vi har det som hobby at installere Linux ( specielt udgaven Ubuntu Mate) og derfor ikke personligt skal have noget økonomisk ud af det. Vi er erfarne Linuxbrugere. Vi og virke, men til gengæld har vi ikke noget kontingent for medlemskab. Derfor er en Ubuntu installation gratis. Overskuddet i kaffekassen går til forbedringer af IT – grej og anden inventar. Man behøver ikke at være medlem af Alslug for at få Linux installeret ved vores event. Men man er velkomne til at melde sig ind, som 180 andre har gjort det.

Der er Ubuntu installations event på 1.sal, Lige frem, Foreningshuset, Bakkensbro Aktivitetscenter, Bakkensbro 6, Ullerup, lørdag den 11. november mellem 13,00 og 16.00. En sådan event kaldes også en install-fest. Alslug afholder tilsvarende arrangementer en gang i måneden. Se i øvrigt kalenderen på www.alslug.dk . Gode parkeringsmuligheder i gården.

 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
11. november 2023
Tidspunkt:
13:00 - 16:00
Series:
Pris:
Gratis
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside