Indlæser Begivenheder

Informationsmøde om lokalplanforslag 7.1-8 for Gråsten bymidte

27. november 2023 | 19:00 - 20:30

I forbindelse med den offentlige høring af lokalplanforslag 7.1-8 inviterer Sønderborg Kommune til informationsmøde. Her vil vi fortælle nærmere om baggrund og indhold i lokalplanforslaget samt tidsplanen for lokalplanen. Under mødet vil der ligeledes være mulighed for at stille spørgsmål, som vil blive besvaret i videst muligt omfang inden for mødets afholdelse.

Spørgsmål og kommentarer der modtages i forbindelse med informationsmødet, indgår ikke som et høringssvar til lokalplanen.

Afslutningsvis på mødet vil Gråsten Forum og Gråsten Handel præsentere deres arbejde med udvikling af bymidten.

 

Baggrund

Teknik-, By- og Boligudvalget besluttede den 6. december 2022 at nedlægge et forbud efter planlovens §14 mod ændret anvendelse af stueetagen i Slotsgade 1, Gråsten til boligformål.
Det skyldes, at ejendommen er centralt placeret i Gråstens bymidte, og en sådan omdannelse vurderes at ville svække bylivet i det centrale Gråsten. Nedlæggelsen af §14 forbuddet betød, at der inden for et år skulle udarbejdes en ny lokalplan for området, som nu er blevet godkendt til at komme i offentlig høring.

Gråsten bymidte har potentiale til igen at blive et samlingspunkt som kulturbymidte i området, hvilket lokalplanen skal understøtte. Lokalplanen sætter blandt andet rammerne for, hvordan handelslivet i fremtiden skal koncentreres i bymidten og hvor, det vil være mulighed at omdanne tomme lokaler til boligformål. Gråsten indre by er samtidig udpeget som værdifuldt kulturmiljø og bevaringsværdige kvarterer, hvilket betyder, at lokalplanen sætter rammer for, at den fremtidige udvikling og omdannelse inden for bymidten sker under hensyn til de stedlige bevaringsinteresser. Dette har desuden til formål at styrke byens historie og identitet, hvilket er en væsentlig, understøttende faktor for at fremme Gråstens rolle som en attraktiv by for handel og turisme.

Du har mulighed for at læse lokalplanforslaget her

Mulighed for at indsende høringssvar
Planforslaget er i offentlig høring i syv uger frem til og med den 1. januar 2024. Mens planforslaget er i høring, har du mulighed for at komme med dine kommentarer dertil.
Når du åbner lokalplanen, kan du trykke på linket “Indsend kommentar” øverst på siden, hvorefter du kan indsende dine bemærkninger til planforslaget. Det er også muligt at uploade filer til din kommentar.

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
27. november 2023
Tidspunkt:
19:00 - 20:30
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Ahlmannsparken, BHJ-salen
Ahlefeldvej 4
Gråsten, 6300
+ Google Maps