Indlæser Begivenheder

Forfattereftermiddag med Johanne Mygind

28. marts 2023 | 16:30 - 17:30

Kvindekamp i tre generationer

Kærlighedens år er en rå og rørende fortælling om mødre og døtre og om kampen for frigørelse gennem tre generationer. I bogen møder vi Nanna, som er nyskilt og bor med sine tre børn i Sydhavnen. Nanna arbejder som podcaster og beslutter sig for at lave en udsendelse om sin mor, Elisabeth, der var en prominent rødstrømpefigur. En skjult historie om kvinderne i familien træder frem, og Nanna må ikke alene se sin mor og mormor i et nyt lys, men også stille spørgsmål til sine egne idealer og valg.

 

Johanne Mygind er forfatter, journalist og debattør. Romanen Kærlighedens år udkom i 2021 og er hendes debut som skønlitterær forfatter. Johanne Mygind har markeret sig som en af sin generations stærke feministiske stemmer, og hun fik Edvard P. prisen 2022 for romanen. Johanne Mygind underviser på Krogerup Højskole og har arbejdet som journalist for Weekendavisen, Information og P1.

 

Edvard P. prisen

Edvard P. prisen uddeles hvert andet år til en forfatter, der er debuteret inden for de seneste fem år, og som markerer sig som noget særligt på den danske litterære scene. Udvælgelsen af de ti nominerede forfattere foretages af en priskomité nedsat af Danmarks  Biblioteksforening. Afstemningen gennemføres ude omkring på landets folkebiblioteker, hvor det er bibliotekspersonalet, der vælger en prisvinder. Prisen er på 50.000 kr., og blandt de tidligere prisvindere er Tine Høeg, Stine Pilgaard og Malene Sølvsten.

 

Få flere informationer om begivenheden og køb en evt. billet her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
28. marts 2023
Tidspunkt:
16:30 - 17:30
Pris:
Gratis billet
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside