Indlæser Begivenheder

Det Hemmelige Selskab for Historie

21. september 2023 | 16:30 - 18:00

Psst… Vil du være med i Det Hemmelige Selskab for Historie? Her møder du andre historieinteresserede, og sammen taler vi om det, der ændrede historien. I Selskabet er vi sammen om historien, og på efterårets tre hemmelige møder taler vi om udvalgte emner.

Hvert starter møde med et streamet oplæg fra en forsker, historiker eller ekspert, som danner grundlag for dagens samtale. Du skal ikke forberede dig eller læse noget inden møderne, men i Selskabet vil du blive præsenteret for litteraturlister, anbefalinger og materialer fra Det Kongelige Biblioteks spændende digitale samlinger.

Som medlem i Det Hemmelige Selskab modtager du en nøgle, der giver adgang til en række fordele.

 

Temaforløb af tre gange – billetten gælder alle tre gange:

 

Torsdag 21. september kl. 16.30 – 18.00

Afvigere, fattigdom og institutionalisering igennem tiderne

 

Torsdag 12. oktober kl. 16.30 – 18.00

Den kolde krig før, nu og i fremtiden?

 

Torsdag 16. november kl. 16.30 – 18.00

Ungdomsoprør og rødstrømper

 

 

 

Bibliotekernes festival for historie

Når verden vendes på hovedet

Bål, brand og krig er stof til gode historier. Men hvad er det, der skaber nye perspektiver på verden, og som får mennesker til at vælge en ny retning? Er det de store personligheder, der fremprovokerer historiens spring og kolbøtter, eller er det de pludselige revolutioner og katastrofer? Måske er det den gradvise udbredelse af nye ideer og religioner, der får hovederne til at snurre? Eller er det mødet med andre kulturer, der nu og i fortiden vender alting på hovedet?

Bibliotekernes festival for historie sætter lys på de afgørende øjeblikke, der vendte verden på hovedet. I uge 47 kan du deltage i aktiviteter på folkebiblioteker i hele landet og opleve oplægsholdere, der retter opmærksomheden mod fortiden og vores vej til nutiden.

 

 

 

 

Få flere informationer om begivenheden og køb en evt. billet her

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Dato:
21. september 2023
Tidspunkt:
16:30 - 18:00
Pris:
Gratis billet
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside