Fortællingen om Sønderborg-området

Download en markedsføringstekst på hhv. dansk, tysk og engelsk.

Med nedenstående fortælling om Sønderborg kan du på under to minutter og med knap 200 ord formidle det helt særlige ved at bo, leve og arbejde i Sønderborg. Brug teksten præcis, som du vil og i den form, du ønsker – på hjemmesiden, i rekrutteringsfolderen eller i samtalen på jobmessen. Du er også velkommen til at klippe og forkorte den til eksempelvis en jobannonce. 

Velkommen til Sønderborg

I Sønderborg er hele Europa inden for din rækkevidde. Det er her, at Skandinavien og det kontinentale Europa mødes og bindes sammen. Storbyer som Flensborg, Hamborg og Kiel er vores tætte naboer, imens den veludbyggede infrastruktur med motorvej og lufthavn sikrer korte afstande til andre metropoler som f.eks. Berlin og København.

Vores særlige placering som naturligt knudepunkt i grænselandet har givet os en helt speciel evne til at samarbejde på tværs af grænser, kulturer og skel, og i dag bor og lever 120 forskellige nationaliteter i Sønderborg.

På den ene side rummer Sønderborg alle storbyens karakteristika: Nogle af Danmarks største globale industrikoncerner ligger her. Universitetets campus er landets mest internationale med studerende fra over 50 lande, og snakken på alverdens sprog summer i byens mange restauranter og caféer. Det er også i Sønderborg, at du finder ligeså mange kulturoplevelser og events, som der er dage i året.

Men Sønderborg er på samme tid også noget ganske andet, for vi er en storby midt i naturen. Her er skove, strande, bakker, lunde og søer. Her er 250 km krøllet kystlinje. Her er plads til udfoldelse, ro og dybde.