Andreas og familien rykker fra København til Sønderborg for at komme tættere på den tyske del af familien, de naturrige omgivelser og for at få familielivet i fokus

Andreas og hans kone Christiane havde længe overvejet at flytte familien til Sønderborg. Parret ønskede at rykke børnene tættere på deres tyske rødder og styrke dem i det tyske sprog. Samtidig fyldte tanken om mere naturrige omgivelser samt det at skabe en bedre balance mellem familieliv, fritid og arbejde mere og mere. I starten af 2021 blev det så en realitet. Andreas og familien skal til Sønderborg.

Fra ikke eksisterende gårdhave til grøn oase

Lejligheden på det centrale Nørrebro i København skiftes nu ud med en nyrenoveret 70’er villa i et af Sønderborgs børnevenlige parcelhuskvarterer. Kontrasten er til at få øje på, men det er også lige netop det, der er meningen. Andreas fortæller drømmende om, hvordan der i haven i Sønderborg er plads til både trampolin, højbede og køkkenhave. Der er ingen tvivl om at familien har manglet et udendørs samlingspunkt. Et åndehul, hvor der er god plads til hjemlig hygge.

Den nye måde at være familie på skal føre familielivet i fokus. For med to travle jobs – henholdsvis Andreas’ 13 år lange karriere i en statslig styrelse og i Rigsrevisionen samt Christianes job som hygiejnesygeplejerske, har det været svært ikke at lade sig rive med af storbyens høje tempo. Nu skifter parret gear. Christiane skal starte nyt job på Sygehus Sønderjylland, og Andreas skal arbejde som erhvervs- og turismekonsulent i Sønderborg Kommune.

Andreas og Christiane har fået god hjælp til hussøgningen af vennepar fra Sønderborg. Venskaber er vigtige for dem, og de efterlader sig da også en hel del af slagsen i det københavnske. Heldigvis – pointerer Andreas, tager det jo blot cirka en halv time med fly fra Sønderborg til København.

Tæt adgang til tysk sprog og kultur

Muligheden for at kunne opfostre børnene med tæt adgang til tysk sprog og kultur var en af de primære årsager, som trak Andreas og familien mod Sønderborg. Christiane er fra Tyskland og taler dagligt tysk til børnene for at styrke deres forståelse af sproget. For Andreas og Christiane stod det helt klart, at børnene selvfølgelig skulle meldes ind i henholdsvis tysk skole og børnehave i Sønderborg. Desuden er det også af stor betydning, at de med flytningen rykker tættere på den tyske del af familien.

Og at parret netop har valgt Sønderborg som deres nye multikulturelle base, er der en ganske god grund til. I det sønderborgske grænseland har vi en fælles historie som går langt tilbage. I Sønderjylland bor der ca. 15.000 indbyggere fra det tyske mindretal, og de to kulturer er helt naturligt forenet.

Nu glæder de sig blot til at tage hul på deres nye liv i Sønderborg. Og sådan som tingene har flasket sig, er der for Andreas ingen tvivl om, at tidspunktet og Sønderborg er det helt rette for familien.

Andreas sammen med hans tyske kone Christiane og deres børn på 1, 4 og 7 år.

Har du en god tilflytterhistorie, som du gerne vil bidrage med, vil vi meget gerne høre fra dig.
Kontakt os gerne på tilflytter@sonderborg.dk