Dansk Byggeri har nu offentliggjort den årlige erhvervsvenlighedsanalyse. Analysen er glædelig læsning for de lokale virksomheder og Sønderborg Kommune, fordi kommunen igen i år forbedrer sin position som erhvervsvenlig.
Sønderborg Kommune placeres som nummer 12 blandt landets kommuner, hvilket er en fremgang på 4 pladser i forhold til sidste år, hvor Sønderborg var på en 16. plads blandt Danmarks 98 kommuner.
Det er det bedste resultat hidtil siden analysens start i 2012, se faktaboks nederst.
Dansk Byggeris undersøgelse placerer kommunernes erhvervs- og byggevenlighed på baggrund af blandt andet byggesagsbehandling, skatter og afgifter, konkurrenceudsættelse af driftsopgaver, erhvervsaffald, udbudspolitik samt arbejdsmarked og uddannelse.
Det er 9. gang Dansk Byggeri udgiver erhvervsvenlighedsanalysen.
Særligt under områderne byggesagsbehandlingstid, erhvervsaffald og skolevirksomhedssamarbejde er Sønderborg ifølge Dansk Byggeri blandt de bedste kommuner i Danmark.
Det er til stor glæde for formanden for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen:
Det er glædeligt at se, at vi igen på måletidspunktet har forbedret sagsbehandlingstiden fra 23 dage til 20 dage i gennemsnit. Det er langt under landsgennemsnittet, som er på 50 dage. Da vi samtidig har afskaffet byggesagsgebyrerne, placeres vi dermed som 4. bedste på landsplan i forhold til byggesagsbehandling. Det er tilfredsstillende, og det vil kræve fortsat fuldt fokus at fastholde og forbedre, da vi aktuelt har rigtig mange byggesager.
Analysen viser også, at Sønderborg Kommune ligger lige under landsgennemsnittet på konkurrenceudsættelse og udlicitering af tekniske opgaver.
I Byrådet er vi enige om fortsat at have fokus på effektiviseringer herunder konkurrenceudsættelse af kommunale opgaver, og det vil vi fortsætte med i de kommende år, afslutter Gerhard Bertelsen.
Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard, glæder sig over, at Sønderborg ifølge Dansk Byggeri er en af Danmarks mest erhvervsvenlige kommuner:
Det flotte resultat dækker over godt samarbejde og dialog med vores lokale virksomheder. Det er i fælleskab, at vi skaber rammen for vækst i Sønderborg Kommune. Blandt andet derfor har vi nu døgnåbne genbrugspladser for erhvervslivet, og vi har i samarbejde med Sønderborg Forsyning planer om at styrke erhvervsvenligheden endnu mere ved at omlægge gebyropkrævningen på genbrugspladserne.
En omlægning af gebyropkrævning på genbrugspladserne vurderes at medføre mindre administrativt arbejde for både virksomhederne og Forsyningen.
Kommunens afdelinger arbejder målrettet med at optimere og justere det tværfaglige samarbejde, for at holde tæt fokus på procesflowet og kvaliteten i sagsbehandlingen, servicemål samt betydningen af god service til erhvervslivet.