Indlæser Begivenheder

Shelter: 8 Mental Rooms – udstilling på Augustiana

4. juli | 12:00 - 20. september | 16:00

Amel Ibrahimović’ soloudstilling handler om, hvordan man gennem kunsten kan skabe fysiske og mentale rum. Centralt i kunstnerens praksis står projektet Bosnian House Konak, der senest har været præsenteret på SMKs udstilling ’Forbindelser – danske kunstnere fra det tidligere Jugoslavien’, 2022 og er netop blever erhvervet af Statens Kunstfond.

Bosnian House Konak består af en arkitektonisk model af et hus, som Amels far tegnede i 1997 umiddelbart efter konflikternes hærgen i Bosnien-Herzegovina. Her kombineres traditionel bosnisk byggestil med socialistiske idealer om kollektivt samvær og solidaritet. Amel arbejder i forlængelse heraf med at skabe et globalt og geopolitisk shelter for de 100 millioner af mennesker som intet hjem har – med udgangspunkt i begreber som gæstgiveri, samvær, fællesskab og solidaritet. Udstillingen rummer derudover også tegninger, video, foto, video installationer m.m., som tilsammen giver et retrospektivt blik på Amels kunstneriske praksis i mere end to årtier.

Amel Ibrahimović (f. 1977 i Brcko, Bosnien-Herzegovina) bor i dag i Sønderborg, hvor han bl.a. underviser på Sønderjyllands Kunstskoles talenthold. Han er uddannet på Det Fynske Kunstakademi i Odense og på Hochschule für Bildende Künste–Städelschule i Frankfurt/Main.

Fakta om udstillingen

Periode:
04.07.24 – 15.09.24
Ferniseringsdato:
Torsdag den 4. juli kl. 17-19
Lokalitet:
Det Hvide Palæ
Kunstner:
Amel Ibrahimović
Støttet af:
Det Obelske Familiefond, Augustinusfonden, Statens Kunstfond og Ny Carlsberg Fondet
Entré:
Gratis entré
Foto: 
Banner: Bosnian House Konak, Amel Ibrahimović. Fotograf: Amel Ibrahimović.

Share This Event

Detaljer

Start:
4. juli | 12:00
Slut:
20. september | 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategorier:
,
Hjemmeside:
Besøg hjemmeside

Sted

Augustiana Kunstpark & Kunsthal
Palævej 10-14
Augustenborg, 6440 Danmark
+ Google Maps