Indlæser Begivenheder

En rejse gennem madhistorien

8. november | 12:00 - 12:45

Ved 1700-tallets europæiske hoffer blev der serveret kunstfærdige postejer, komplicerede ragouter, og nye retter som omeletter og desserter med flødeskum.
Fra kolonierne kom varer som sukker, te, kaffe og krydderier og hidtil ukendte råvarer. I køkkenerne blev der eksperimenteret med eksotiske ingredienser
som citrusfrugter, meloner, blomkål og kartofler. Som prikken over i’et kunne bordet pyntes med en hjemmedyrket ananas.
Senere i 1800-tallet ændrede madlavningen for både adel og bønder sig for altid med den nye og revolutionerende opfindelse – komfuret.

Kom med på en rejse gennem den danske og sønderjyske madhistorie med madhistoriker Nina Bauer.

OBS: Arrangementet foregår i det store telt på græsset bag ved Augustenborg Garden.

Oplægsholder
Madhistoriker Nina Bauer

Arrangør
Sønderborg KommuneLæs mere om UNESCO-Dage i Hertugernes Augustenborg 8.-9. november 2025 

Share This Event

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Detaljer

Sted