Naturen i Sønderborg Kommune

Vandaktiviteter

Oplev mere end 250km kystlinje i Sønderborg-området, som inviterer til alle slags vandaktiviteter

Med 250 km bugtet kystlinje og et væld af rige ferskvandssøer er området ideelt for alle former for aktiviteter til vands, herunder sejlads, windsurfing, badning og lystfiskeri – eller måske bare en chance for at kigge ud på det blå hav. Fra kommunens mange lystbådehavne kommer man nemt til det sydfynske øhav, til Flensborg Fjord eller Lillebælt. Eller man kan glæde sig over en af landets smukkeste sejlture – gennem Alssund og Als Fjord, som deler Sønderborg Kommune i to dele. Du kan også besøge Blå Flag Center Sønderborg.

Fiskesteder og fiskesøer

Især på Nordals findes flere fiskesøer, men der kan også fiskes direkte fra stranden. Se de mange fiskesteder på kortet eller læs mere her.

I Sønderborg-området skal alle lystfiskere mellem 18 og 64 år have fisketegn, mens visse Put & Take-søer kun kræver fiskekort til det pågældende vand. 

Kitesurfing og strande

På Als og Broagerland er der masser af steder, som er ideelle for kitesurfere og surfere. Især Sydals omkring Drejet er populært. Se dem alle på kortet herunder eller læs mere her. Se en oversigt over de smukke strande eller havne i Sønderborg Kommune.

Har du brug for at leje en båd, kan du finde en oversigt over bådudlejere her.

Dykning

Der er etableret flere rev omkring Als, hvor der både kan snorkles og dykkes til. Læs mere om revene her.