Ruter, stier og naturområder i Sønderborg kommune

Oplev Sønderborg-områdets meget forskelligartede og særprægede natur og kulturhistorie via kommunens mange naturskønne vandre-, cykel- og rideruter. Få også et overblik over de smukke skove og naturområder.

Vandreruter i Sønderborg Kommune

Du kan hente gratis udgaver af vores trykte vandretursfoldere på de fleste biblioteker, turistbureauer samt i Borgerservice eller klikke på links herunder:

 

Als:

Sundeved, Broager og Gråsten

Cykelruter i Sønderborg Kommune

Oplev Sønderborg-området på cykel

Hop på cyklen og oplev Sønderborg-området på helt tæt hånd. På vores digitale kort finder du 12 unikke turforslag, som du kan planlægge turen efter. Undervejs venter dig bl.a. 250 km krøllet kystlinje, kongelige slotte, historisk grænseland og grønne frirum.

Cykelkortet kan også købes  i en vandfast og foldet version på Sønderborg Turistbureau for 25 kr. eller 4 euro.

Mountainbike i Sønderborg – Kær Sporet

Tag dig selv i nakken – og familien under armen – og udforsk Sønderborg-områdets nye og allerede eksisterende cykelruter. Find forslag til en smuk cykeltur med links herunder:

Kær Sporet på MTB

Rideruter i Sønderborg Kommune

I Sønderborg-området har vi Rideruten Als, som fører dig rundt på næsten hele øen.

Du kan opleve Rideruten Als i små bidder:

Andre naturområder i Sønderborg Kommune

Sønderborg Kommune og Als er omkranset af en særdeles smuk natur. Her finder du links til foldere og pjecer for de mange forskellige naturområder, som bestemt er et besøg værd:

Offentlige toiletter

Hvis du bliver trængende mens du er ude i den smukke natur i Sønderborg Kommune, så bare rolig. Vi har offentlige toiletter mange forskellige steder i kommunen.

Toiletterne findes både i byer, ved strandområder og rastepladser.

Nogle toiletter er åben året rundt, mens andre kun er åben i sommerhalvåret.

FindToilet som app

Hvis du ofte er ude i naturen kan du også hente FindToilet som app til din smartphone. På den måde har du altid en nem indgang til at finde toiletter i nærheden.

Du kan få FindToilet app’en både til Android og iOS (iPhone).