Et besøg i Høruphav og sjællandske Sif var solgt

Efter bare et enkelt weekendbesøg hos en veninde i Høruphav var Sif solgt. Sif Petersen er oprindeligt fra Holbæk, og i 2018 besøgte hun en veninde, som et halv år forinden var flyttet til Sønderborg Kommune med sin mand. Da timingen med job var rigtig, valgte Sif også at flytte til Sønderborg.

Sif Petersen, tilflytter fra Holbæk

Efter en årrække i København fik Sif nok af larm og støj døgnet rundt. Hun havde lyst til at bosætte sig et sted, hvor naturen var tæt på, og hvor man fik mere bolig for pengene.

Sif Petersen har rejst meget og boet forskellige steder i både Danmark og udlandet. Hendes familie er vant til, at hun ikke er lige om hjørnet. Derfor var det at flytte til Sønderborg ikke en svær beslutning, for Sif, at træffe.

Vild med området og den sønderjyske mentalitet
Det er ingen hemmelighed, at det for ikke-herboende kan være svært at forstå den sønderjyske dialekt. Det har også været gældende for Sif, men som hun selv siger, så synes hun, at det går meget bedre nu. Så godt, at hendes venner længere oppe i landet er begyndt at lægge mærke til, at hun har tilegnet sig nogle sønderjyske udtryk, når de taler sammen. 

Og netop sproget er en del af charmen ved at bo hernede. Derudover påpeger Sif også de lokales åbenhed og imødekommenhed. Folk hilser på hinanden på gaden – noget hun ikke oplever så ofte i København.

Så det, at man anerkender hinandens eksistens, sætter hun stor pris på. Derudover er Sif ret begejstreret for det internationale miljø, der findes i Sønderborg Kommune. I dag arbejder Sif på Syddansk Universitet (SDU), og her har hun oplevet en positiv og omsorg modtagelse fra sine kolleger, særligt under Coronanedlukningen.

Startede egen madklub for tilflyttere
At opsøge og skabe netværk er en stor del af Sif, og derfor har hun startet en madklub i Sønderborg for nye tilflyttere.

Hun fik idéen til madklubben i februar 2020, da hun var ude at køre en tur med en veninde. De kom til at tale om, om det ikke kunne være sjovt med en madklub for tilflyttere. Da hun kom hjem, lavede hun et opslag på Facebook, og interessen var så overvældende positiv, at det nu er blevet til en forening med navnet Sønderborg Newcomers Food Club .

Madklubben havde sin debut i september. Der var plads til 20 deltagere, og 20 tilflyttere havde tilmeldt sig. De mødtes i køkkenet på Sønderskovskolen for at dele deres interesse for mad og socialt samvær.

Tilflytterne kom fra flere forskellige steder i verden, lige fra Alaska til Nordjylland. Snakken gik over al forventning, så man må sige, at den første madklubsaften var en stor succes. 

Fremover, når der igen åbnes op for sociale sammenkomster, afholdes madklubben én gang om måneden.

Har du en god tilflytterhistorie, som du gerne vil bidrage med, vil vi meget gerne høre fra dig. 

Kontakt os gerne på tilflytter@sonderborg.dk