Praktisk information

Vi har samlet både vigtige adresser, infrastruktur og godt at vide som tilflytter.

Information om vigtige adresser i Sønderborg Kommune

Borgerservice - Din adgang til kommunen

Sønderborg Kommune har en Borgerservice i både Sønderborg, Nordborg og Gråsten, hvor du altid kan henvende dig, hvis du har brug for hjælp. Her er der en borgercafé med PC’er, som man frit kan benytte.

Borgerservice hjælper dig gerne med de digitale selvbetjeningsløsninger som fx anmeldelse af flytning, ansøgning om boligstøtte, opskrivning i daginstitution m.m. Skal du melde flytning, så kan du læse mere her. Du kan også få hjælp til at bestille eller tanke Rejsekort op.

Borgerservice skærm
Multikulturhuset i Sønderborg

Biblioteket Sønderborg - Mødestedet for voksne og børn

Biblioteket Sønderborg har flere afdelinger fordelt i kommunen.

Det er gratis at låne bøger, DVD’er m.fl. på biblioteket. Sundhedskortet er dit lånerkort, som du skal bruge, hver gang du låner på biblioteket.

Bibliotekerne tilbyder en bred vifte af arrangementer for både voksne og børn lige fra foredrag til teater, 3D-print og meget mere.

Visit Sønderborg - Dit lokale turistkontor

Turistkontoret i Sønderborg er placeret i “Det Sønderjyske Hus” på byens gågade.

Visit Sønderborg kan bl.a. hjælpe med service og information om restauranter, seværdigheder eller begivenheder, booking af ture og rundvisninger samt salg af diverse billetter, campingpas, fisketegn og fiskekort m.m.

Visit Sønderborg turistkontoret
Afaldsbeholdere

Affald og genbrug

Det er Sønderborg Forsyning, der tømmer både din genbrugs- og din dagrenovationsbeholder. Vil du vide, hvornår din beholder bliver tømt, kan du finde informationerne her. Se også hvor du finder genbrugspladserne, og hvornår de har åbent.

I Sønderborg Kommune sorterer vi vores affald, og derfor har du både en genbrugsbeholder og en beholder til dagrenovation. Sønderborg Forsyning har en SMS-ordning, som hjælper dig til at huske hvornår og hvilken affaldsbeholder, der skal tømmes. Du skal blot indtaste dit mobilnummer. Er du i tvivl om sorteringen af dit affald, er der hjælp at hente i Sorteringsguiden.

Transport og infrastruktur

Sønderborg-området har en meget god infrastruktur med lufthavn, motorvej, jernbanenet, færgeruter samt gode busruter.

Sønderborg Lufthavn

Sønderborg Kommune har sin egen lufthavn med gratis parkering.

Lufthavnen ligger blot 8 km fra Sønderborg centrum og har daglige afgange til København, som kun tager 35 min. I ferierne tilbydes også charterrejser.

Tog og bus

Fra Sønderborg kan du rejse i tog og bus til resten af Danmark og til Tyskland.

Med Flixbus eller Fleet kan du rejse billigt med bus fra Sønderborg til København, mens det er Sydtrafik, som kører lokal- og regionalruterne.

Færger og havne

Fynshav-Bøjden: Alslinjen
Fynshav-Søby: Ærøfærgen
Ballebro-Hardeshøj: Færgen Bitten
Sønderborg-Tyskland: MS Feodora II
Egernsund-Langballigau: Cykelfærgen

Akut hjælp og vagttelefoner

Få at vide hvem du skal ringe til, når uheldet er ude.

Har du brug for et apotek, kan du med fordel benytte Apoteket Borgen, som er placeret i indkøbscentret Borgen i Sønderborg og har de længste åbningstider.