Tilbageflytningstanker har fået et kærligt skub i den positive retning
efter hjælp fra Tilflytterservice Sønderborg

Jeg blev stolt over det, Sønderborg Kommune tilbød, hvilket i bund og grund var langt mere end jeg kunne have forventet. Der har været en god dialog, og en velvilje til at hjælpe. Ikke kun når det i fremtiden en gang måtte komme på tale, men allerede nu.

Så spørgsmålet om vi kommer hjem igen besvares nu ikke længere med en begrænsning omkring arbejde, men i højere grad med forsikring om, at der er hjælp at hente, når tiden kommer. Jeg er stolt over at være alsing, og ikke mindst det min hjemstavn tilbyder!

Mads Jensen

Mads Jensen, potentiel tilbageflytter

August 2020

Som Alsing, der er flyttet til København efter endt uddannelse, bliver jeg ofte spurgt af familie og venner ”flytter I ikke snart hjem igen?”. I 2010, da uddannelsen var afsluttet ved SDU i Sønderborg, var der ikke de store muligheder for job, hvorfor jeg måtte søge i hele landet, og til sidst fandt job i København. Nu godt 11 år senere bliver jeg stadig mødt med samme spørgsmål, og svaret har indtil fornyeligt været det samme ”jeg kan ikke få job dernede”.
For nogle uger siden blev jeg opmærksom på et opslag på Facebook, lavet af Tilflytter Service Sønderborg, hvilket tilbød sparring, hvis man ville flytte til byen. Jeg valgte at skrive til den anførte mailadresse og spurgte om de kunne give noget inspiration til, hvor man eventuelt ville kunne søge job ud over de større virksomheder. Min kone og jeg taler om at flytte tilbage på sigt for at være med familie og venner, men også for at tage vores erfaringer med hjem og bruge disse i Sønderjylland.
Som udgangspunkt havde jeg håbet på en liste over potentielle virksomheder man kunne holde øje med, men blev meget overrasket over hvad jeg egentlig modtog. Svaret tilbage var fyldt med utrolig meget varme, højt engagement og ikke mindst et exceptionelt serviceniveau. Og dette betød faktisk lige pludselig meget, da der var håb forude, også i forhold til at komme hjem igen.

På ingen måde er jeg blevet lovet job, hvis jeg kommer tilbage til Als, men mere en forbindelse at kunne gøre brug af, når behovet opstår. Dette stiller mig endda noget bedre end blot at søge selv. Der er sparring at hente, samt hjælp til netværk, hvilket begge gør en reel forskel. Ud over inspiration til jobsøgning, var der tilbud om hjælp til boligsøgning, byggefirmaer, grunde til salg samt invitation til et tilflytternetværk.

 

Jeg blev stolt over det Sønderborg Kommune tilbød, hvilket i bund og grund var langt mere end jeg kunne have forventet. Der har været en god dialog, og en velvilje til at hjælpe. Ikke kun når det i fremtiden en gang måtte komme på tale, men allerede nu.

Så spørgsmålet om vi kommer hjem igen besvares nu ikke længere med en begrænsning omkring arbejde, men i højere grad med forsikring om, at der er hjælp at hente, når tiden kommer. Jeg er stolt over at være alsing, og ikke mindst det min hjemstavn tilbyder!

Af: Mads Jensen

Har du en god tilflytterhistorie, som du gerne vil bidrage med, vil vi meget gerne høre fra dig. 

Kontakt os gerne på tilflytter@sonderborg.dk