Tag familien med ud i naturen

Meget er lukket i denne tid. Men naturen er stadig tilgængelig, og Naturvejlederne Sønderborg vil i den kommende tid inspirere til ture i det fri. De lægger ud med en forårs-bingo.

Alle er i denne tid berørt af den verdensomspændende krise og de forholdsregler, der er truffet for at dæmme op for smitten. Alle børn og mange voksne er hjemme, og i hjemmene forsøger alle at få en hverdag til at fungere.

Naturvejlederne Sønderborg er også berørt og savner besøg fra skoler, institutioner, børn og voksne:

– Foråret er er på spring med et orgie af oplevelser, dufte og dejlig fuglesang, og det vil vi gerne, at børnene oplever, selv om de ikke er i børnehave eller skole og derfor heller ikke kommer ud på naturskolerne. Derfor er vi gået i gang med at udarbejde en række naturaktiviteter, som alle kan være med til. Hver dag vil vi på vores Facebook-side lægge inspiration til aktiviteter for store og små, fortæller naturcenterleder Andreas Hermann.

Han siger videre:

– Så længe vi ikke samles i grupper, kan vi sagtens stadig nyde naturen. Vi håber at disse små aktivitetsforslag kan være med til at inspirere til læring og aktivitet i naturen.

Den første aktivitet er en ”forårs-bingo”, hvor ni forårstegn er samlet på en bingo-plade. Med den i hånden kan familien tage på opdagelse i vores fælles natur. Lyt om lærken er kommet, find en blomstrende anemone eller se, om humlebien er vågnet.

– Alt efter børnenes alder kan man i fællesskab finde forårstegnene, eller hvis børnene er større, kan man lave en konkurrence om, hvem der først får pladen fuld, siger Andreas Hermann og ønsker alle en rigtig god jagt.

Følg med på Facebooksiden ”Naturvejlederne Sønderborg” og lær mere om, i og med naturen.

Evt. yderligere info hos naturcenterleder Andreas Hermann, tlf. 53 62 90 64, mail: ahe@sonderborg.dk

Seneste nyheder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade i Sønderborg lukkes fra mandag den 4. juli til torsdag den 1. september 2022. Lukningen bliver fra hjørnet af Brogade til hjørnet af Nørrebro. Sønder Havnegade får fra mandag den 4. juli til den 1. september status som gågade hvilket betyder, at der...

læs mere
Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sønderborg Kommune deltager i den internationale 'Men's Health Week 2022' i uge 24. Det sker med hele fire spændende arrangementer med fokus på sundhed, fysisk aktivitet og fællesskaber for mænd. I forbindelse med Men's Health Week 2022 tilbyder Sønderborg Kommune et...

læs mere
Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing. Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for...

læs mere