Tag familien med ud i naturen

Meget er lukket i denne tid. Men naturen er stadig tilgængelig, og Naturvejlederne Sønderborg vil i den kommende tid inspirere til ture i det fri. De lægger ud med en forårs-bingo.

Alle er i denne tid berørt af den verdensomspændende krise og de forholdsregler, der er truffet for at dæmme op for smitten. Alle børn og mange voksne er hjemme, og i hjemmene forsøger alle at få en hverdag til at fungere.

Naturvejlederne Sønderborg er også berørt og savner besøg fra skoler, institutioner, børn og voksne:

– Foråret er er på spring med et orgie af oplevelser, dufte og dejlig fuglesang, og det vil vi gerne, at børnene oplever, selv om de ikke er i børnehave eller skole og derfor heller ikke kommer ud på naturskolerne. Derfor er vi gået i gang med at udarbejde en række naturaktiviteter, som alle kan være med til. Hver dag vil vi på vores Facebook-side lægge inspiration til aktiviteter for store og små, fortæller naturcenterleder Andreas Hermann.

Han siger videre:

– Så længe vi ikke samles i grupper, kan vi sagtens stadig nyde naturen. Vi håber at disse små aktivitetsforslag kan være med til at inspirere til læring og aktivitet i naturen.

Den første aktivitet er en ”forårs-bingo”, hvor ni forårstegn er samlet på en bingo-plade. Med den i hånden kan familien tage på opdagelse i vores fælles natur. Lyt om lærken er kommet, find en blomstrende anemone eller se, om humlebien er vågnet.

– Alt efter børnenes alder kan man i fællesskab finde forårstegnene, eller hvis børnene er større, kan man lave en konkurrence om, hvem der først får pladen fuld, siger Andreas Hermann og ønsker alle en rigtig god jagt.

Følg med på Facebooksiden ”Naturvejlederne Sønderborg” og lær mere om, i og med naturen.

Evt. yderligere info hos naturcenterleder Andreas Hermann, tlf. 53 62 90 64, mail: ahe@sonderborg.dk

Seneste nyheder

Julevenner.dk – Ingen skal sidde ufrivilligt alene juleaften

Julevenner.dk – Ingen skal sidde ufrivilligt alene juleaften

Julevenner.dk handler om at skabe fællesskaber i julen ♥️ Det er for dig, som har lyst til at: 🌟 Åbne dit hjem for andre, som måske sidder alene 🎄 Blive en del af en juleaften, som du aldrig vil glemme ☃️ Møde andre mennesker, som måske kan blive til venskaber for...

læs mere
Samlet indsats for turisme, handel og kultur på plads

Samlet indsats for turisme, handel og kultur på plads

Også Sønderborg Turistforening er nu med i samarbejdet med Sønderborg Kommune og Sønderborg Handel om indsatser på handels-, kultur- og turismeområdet i kommunen. Dermed er brikkerne på plads i organisationen, og arbejdsopgaverne fordelt. Turistforeningen skal hvert...

læs mere

Solbeskinnet march mod ensomhed

Med omkring 100 deltagere søndag – i røde bluser – og lige så mange i dag (mandag) i orange bluser har March mod Ensomhed de sidste to dage bevæget sig igennem Sønderborg Kommune. Årets tur går fra øst – Nexø på Bornholm – til vest, Esbjerg. Marchen er anført af...

læs mere