Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing.

Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for socialt- og sundhedsfremmende arbejde efter servicelovens §18. Parkinson Klub Sønderborg er en af de foreninger, der har modtaget støtte. Torsdag var udvalgets medlemmer på besøg i klubben, hvor de fik et indblik i, hvordan §18 midlerne konkret bliver anvendt til gavn og glæde for kommunens borgere. De fik også mulighed for at prøve en af klubbens aktiviteter: Parkinson Boxing.

Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune har fået boksehandskerne på, og er klar til at prøve Parkinson Boxing, som er en træningsform målrettet de symptomer mennesker med Parkinson har. Fra venstre: Vivi Britt Nielsen, Bo Kleis Christensen, Didde Lauritzen, Desalegn Tufa og Erik Lorenzen.

Formand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen glæder sig over besøget i Parkinson Klub Sønderborg:

”Noget af det §18-puljen er blevet brugt til i år, er at hjælpe foreningerne i gang igen efter de mange corona-nedlukninger. Der ligger noget arbejde i at genstarte aktiviteterne og forny kontakten til medlemmer, der måske har vænnet sig til at blive hjemme. Det er dejligt at se, at man er kommet i gang igen, og opleve at både fællesskabet og den fysiske træning gør en forskel.”

Næstformand for Sundhedsudvalget Bo Kleis Christensen var også glad for lejligheden til at møde ildsjælene bag foreningen:

Parkinson Boxing, som er en træningsform målrettet de symptomer mennesker med Parkinson har. Træningen har fokus på den fysiske form, hjernen og stemmen og er uden kropskontakt.

Seneste nyheder

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

På en orienteringsaften i marts kan elever fra Sønderborg Kommunes 8. klasser møde unge fra ungdomsuddannelserne og blive inspireret til deres kommende uddannelsesvalg. Eleverne fra 8. klasser i hele kommunen samt deres forældre inviteres til at deltage i en...

læs mere
Turisterne strømmer til Sønderborg-området

Turisterne strømmer til Sønderborg-området

I 2022 bookede danske og internationale turister sammenlagt for mere end 1.450.000 overnatninger i Sønderborg Kommune. De rekordmange overnatninger svarer til en vækst på 20% i forhold til 2019 og cementerer dermed Sønderborg-området som en attraktiv...

læs mere
58 virksomheder er blevet CSR certificeret

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

Sønderborg i Arbejde-mærket uddeles fredag den 20. januar kl. 14-15.30 i Farverihallen på EUC Syd, Hilmar Finsens Gade, 6400 Sønderborg For at markere det store samfundsansvar, som mange virksomheder i Sønderborg Kommune løfter hver dag, har Styregruppen for...

læs mere