Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing.

Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for socialt- og sundhedsfremmende arbejde efter servicelovens §18. Parkinson Klub Sønderborg er en af de foreninger, der har modtaget støtte. Torsdag var udvalgets medlemmer på besøg i klubben, hvor de fik et indblik i, hvordan §18 midlerne konkret bliver anvendt til gavn og glæde for kommunens borgere. De fik også mulighed for at prøve en af klubbens aktiviteter: Parkinson Boxing.

Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune har fået boksehandskerne på, og er klar til at prøve Parkinson Boxing, som er en træningsform målrettet de symptomer mennesker med Parkinson har. Fra venstre: Vivi Britt Nielsen, Bo Kleis Christensen, Didde Lauritzen, Desalegn Tufa og Erik Lorenzen.

Formand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen glæder sig over besøget i Parkinson Klub Sønderborg:

”Noget af det §18-puljen er blevet brugt til i år, er at hjælpe foreningerne i gang igen efter de mange corona-nedlukninger. Der ligger noget arbejde i at genstarte aktiviteterne og forny kontakten til medlemmer, der måske har vænnet sig til at blive hjemme. Det er dejligt at se, at man er kommet i gang igen, og opleve at både fællesskabet og den fysiske træning gør en forskel.”

Næstformand for Sundhedsudvalget Bo Kleis Christensen var også glad for lejligheden til at møde ildsjælene bag foreningen:

Parkinson Boxing, som er en træningsform målrettet de symptomer mennesker med Parkinson har. Træningen har fokus på den fysiske form, hjernen og stemmen og er uden kropskontakt.

Seneste nyheder

Sønderborg Kommune får ny hjemmeside

Sønderborg Kommune får ny hjemmeside

Fra den 22. september kommer sonderborgkommune.dk til at se anderledes ud. Den nye hjemmeside har fokus på en bedre brugeroplevelse, og den er udviklet for at imødekomme nye og kommende teknologier. Borgerne vil få en bedre brugeroplevelse, når de går ind på kommunens...

læs mere
Stor lokal opbakning til udstilling om FN’s Verdensmål

Stor lokal opbakning til udstilling om FN’s Verdensmål

Hele september kan man opleve udstillingen 2030 NOW – TÆNKE, SKABE, HANDLE om FN’s Verdensmål på Skøjtebanen i Sønderborg. Samtidig er der lavet aftaler med en lang række foreninger, organisationer og offentlige institutioner, der byder ind med verdensmål-aktiviteter...

læs mere