Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing.

Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for socialt- og sundhedsfremmende arbejde efter servicelovens §18. Parkinson Klub Sønderborg er en af de foreninger, der har modtaget støtte. Torsdag var udvalgets medlemmer på besøg i klubben, hvor de fik et indblik i, hvordan §18 midlerne konkret bliver anvendt til gavn og glæde for kommunens borgere. De fik også mulighed for at prøve en af klubbens aktiviteter: Parkinson Boxing.

Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune har fået boksehandskerne på, og er klar til at prøve Parkinson Boxing, som er en træningsform målrettet de symptomer mennesker med Parkinson har. Fra venstre: Vivi Britt Nielsen, Bo Kleis Christensen, Didde Lauritzen, Desalegn Tufa og Erik Lorenzen.

Formand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen glæder sig over besøget i Parkinson Klub Sønderborg:

”Noget af det §18-puljen er blevet brugt til i år, er at hjælpe foreningerne i gang igen efter de mange corona-nedlukninger. Der ligger noget arbejde i at genstarte aktiviteterne og forny kontakten til medlemmer, der måske har vænnet sig til at blive hjemme. Det er dejligt at se, at man er kommet i gang igen, og opleve at både fællesskabet og den fysiske træning gør en forskel.”

Næstformand for Sundhedsudvalget Bo Kleis Christensen var også glad for lejligheden til at møde ildsjælene bag foreningen:

Parkinson Boxing, som er en træningsform målrettet de symptomer mennesker med Parkinson har. Træningen har fokus på den fysiske form, hjernen og stemmen og er uden kropskontakt.

Seneste nyheder

Kom til Byggefestival på Kær Vestermark

Kom til Byggefestival på Kær Vestermark

Fra tirsdag den 9. juli er der Byggefestival på Kær Vestermark - og torsdag kan du deltage helt gratis. Alle er velkomne til at deltage i festivalen, der byder på både byggeaktiviteter, workshops, musik og mad. Byggefestivalen foregår den 9. juli-13. juli på...

læs mere
Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere