Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing.

Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for socialt- og sundhedsfremmende arbejde efter servicelovens §18. Parkinson Klub Sønderborg er en af de foreninger, der har modtaget støtte. Torsdag var udvalgets medlemmer på besøg i klubben, hvor de fik et indblik i, hvordan §18 midlerne konkret bliver anvendt til gavn og glæde for kommunens borgere. De fik også mulighed for at prøve en af klubbens aktiviteter: Parkinson Boxing.

Sundhedsudvalget i Sønderborg Kommune har fået boksehandskerne på, og er klar til at prøve Parkinson Boxing, som er en træningsform målrettet de symptomer mennesker med Parkinson har. Fra venstre: Vivi Britt Nielsen, Bo Kleis Christensen, Didde Lauritzen, Desalegn Tufa og Erik Lorenzen.

Formand for Sundhedsudvalget Didde Lauritzen glæder sig over besøget i Parkinson Klub Sønderborg:

”Noget af det §18-puljen er blevet brugt til i år, er at hjælpe foreningerne i gang igen efter de mange corona-nedlukninger. Der ligger noget arbejde i at genstarte aktiviteterne og forny kontakten til medlemmer, der måske har vænnet sig til at blive hjemme. Det er dejligt at se, at man er kommet i gang igen, og opleve at både fællesskabet og den fysiske træning gør en forskel.”

Næstformand for Sundhedsudvalget Bo Kleis Christensen var også glad for lejligheden til at møde ildsjælene bag foreningen:

Parkinson Boxing, som er en træningsform målrettet de symptomer mennesker med Parkinson har. Træningen har fokus på den fysiske form, hjernen og stemmen og er uden kropskontakt.

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere