Stor interesse for infodag i Sønderborg-området for potentielle tyske tilflyttere

     
Lørdag d. 4. september var der infodag for interesserede tyskere, som drømmer om en tilværelse i Sønderborg-området. 47 var mødt op med 92 på venteliste.  
47 tyskere fordelt på 23 familier mødte d. 4. september op i Sønderborghus til en hel infodag med Tilflytterservice Sønderborg. Alle har de det tilfælles, at de overvejer at flytte til Sønderborg-området.

På programmet var velkomst ved Tilflytterservice, inden de potentielle tilflyttere kunne høre mere om det sønderborgske bolig- og jobmarked, livet i landsbyerne, internationale daginstitutioner og skole, danskkurser og kultur- og fritidsaktiviteter. Senere var der besøg hos en tysk børnehave og skole, inden tilflyttere fortalte om deres konkrete oplevelser og erfaringer i forbindelse med flytning.

Formanden for Erhvervsudvalget, Gerhard Bertelsen, forstår godt tyskernes interesse for Sønderborg-området:
– Mange tyskere efterspørger den danske model og et liv, hvor der er mere balance imellem arbejde og privatliv. I Sønderborg-området har vi derudover hele palletten til børnefamilien med smuk natur, gode normeringer, livligt kulturliv, gode jobmuligheder og tyske daginstitutioner. Vores virksomheder har brug for arbejdskraften, så derfor forsøger vi os med infodagen.

Næstformand, Heidi F. Jørgensen, ser gerne flere tyske tilflyttere i byerne:
– Vi har længe set mod syd i jagten på flere tilflyttere, som ser potentialet i Sønderborg-området. Derfor har vi nu valgt at afholde en konkret infodag for potentielle, tyske tilflyttere, så overvejelserne kan munde ud i en konkret flytning. Her er der blevet rådgivet i alt lige fra jobsøgning og flytteprocedurer til tyske børnehaver og skoler.

Der var rift om pladserne, og hele 92 stod på venteliste. Nogle af dem får nu chancen for at deltage i endnu en infodag d. 18. september 2021, som afholdes på grund af den store efterspørgsel. Infodagen er allerede fuldt booket.
Sidste år gennemførte Tilflytterservice Sønderborg ligeledes en infodag for danske, potentielle tilflyttere, som også var godt besøgt med ca. 30 deltagere.

De fleste voksne deltagere på infodagen var mellem 35-60 år, fra 11 forskellige delstater og med en bred uddannelsesmæssig baggrund.

Interesserede virksomheder kan kontakte Tilflytterservice på tilflytter@sonderborg.dk, såfremt de vil høre mere om de tyske tilflyttere og deres profiler.  

Seneste nyheder

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere