Sønderborg ser på bosætning, bæredygtighed, børn og unge i et grænseoverskridende perspektiv

Foto: Kim Toft Jørgensen
Som en del af Kulturaftalen Sønderjylland-Schleswig 2021-2024 får de sønderjyske kommuner 100.000 kr. hver i hvert af årene. Pengene skal bruges på forsøgsprojekter. Sønderborg vil vælge op til tre projekter inden for temaerne bosætning, bæredygtighed samt børn og unge.
Aftaleparternes lokale kulturudvalg skal inden 12. maj meddele, hvilke forsøgsprojekter, de vil anvende pengene til.
 
– Det er en vigtig del af Byrådets vision at fastholde og udvikle det grænseoverskridende samarbejde, og Kulturaftalen er en gylden mulighed for at forene det grænseoverskridende arbejde med vores lokale fokusområder. Faktisk synes jeg, der sættes en tyk streg under, at vi har de samme udfordringer og de samme mål, når vi vælger at udpege bosætning, bæredygtighed samt børn og unge. Jeg er spændt på at se, om ikke der er et stort sammenfald i de temaer, vi peger på nord og syd for grænsen, siger formand for Udvalget for Kultur, Idræt, handel og Turisme i Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt.
 
Forsøgsprojekterne vil blive konkretiseret i løbet af efteråret 2021 en ideudviklingsproces, som der afsættes op til 40.000 kr. til. Resten af de 100.000 kr. vil blive overført til 2022, hvor et eller flere af projekterne vil blive påbegyndt. Der var oprindelig udpeget tre projekter til gennemførelse i 2020 – Human Atlas of Co-existence, Nord-Süd og Tysk-dansk-grænseHACK – men på grund af Corona blev de udsat.
 
– Nu skal vi i gang med en ny ideudvikling inden for nye temaer. Allerførst skal vi beslutte, hvordan ideudviklingsprocessen skal foregå, og så skal vi i gang – det bliver spændende. Bosætning, bæredygtighed, børn og unge er temaer, der er helt afgørende for, hvordan fremtiden tegner sig i Sønderborg, siger næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt, handel og Turisme, Jesper Kock.
  
FAKTA
Parterne bag Kulturaftalen Sønderjylland-Schleswig 2021-2024 er de fire sønderjyske kommuner, kredsene Nordfriesland og Schleswig-Flensburg, Stadt Flensburg, Region Syddanmark samt kulturministerierne i hhv. Schleswig-Holstein og Danmark.
Den nuværende kulturaftale er den tredje, som parterne har indgået siden 2013. Aftalens samlede budget er på ca. 19,8 mio. kr. Kulturaftalens primære fokus er børn og unge, som gennem kunst, kultur og bevægelse skal bringes sammen i fællesskaber og få øjnene op for mulighederne i grænselandet.

Seneste nyheder

Børn og bier trives i børnehusets vilde have

Børn og bier trives i børnehusets vilde have

Børnehuset Parken i Sønderborg har stort set skrottet plæneklipperen. Græs, blomster, buske og træer får lov til at gro – der saves og klippes kun, når hensyn til sikkerheden kræver det eller for at inddele rum og legesteder. - Insektlivet har det godt, vi ser...

læs mere
Marie er ny brandmand i Sønderborg – og er vild med det

Marie er ny brandmand i Sønderborg – og er vild med det

21-årige Marie er vokset op på Lolland, men er nu flyttet til Sønderborg og et job som deltidsbrandmand. Hun føler sig fantastisk godt modtaget i Sønderborg. Med sine 160 cm, lakerede negle, lange øjenvipper og lyst til at gå i en feminin sommerkjole matcher Marie...

læs mere
Sønderborg var med til at få Grand Départ-trofæet i Paris

Sønderborg var med til at få Grand Départ-trofæet i Paris

De danske tour-byer havde en særlig rolle i afslutningsceremonien for årets Tour de France. Efter løbets afslutning på Champs-Élysées i aftes modtog de danske tour-arrangører nemlig det såkaldte Grand Départ-trofæ. Modtagelsen markerer, at Touren næste gang starter i...

læs mere