Sønderborg Floorball Club vinder Brobyggerprisen 2022

   
Brobyggerprisen gives til personer eller organisationer, som har ydet en fantastisk og ekstraordinær indsats for at fremme integrationen af minoritetsgrupper og for at skabe mangfoldighed i Sønderborg Kommune. Dette års vinder er Sønderborg Floorball Club.   Fredag den 19. august 2022 overrakte Integrationsrådet i Sønderborg Kommune Brobyggerprisen til Sønderborg Floorball Club ved årets Kulturnat.

– Når vi hvert år uddeler Brobyggerprisen, sætter vi fornyet fokus på de enestående mennesker, virksomheder og foreninger, som gør et kæmpe integrationsarbejde i Sønderborg Kommune. Deres indsats er helt uundværlig for minoritetsgrupperne i området, som bliver budt velkommen fra alle fronter, siger formand for Integrationsrådet, Faisal Shojai. 

Sønderborg Floorball Club vinder Brobyggerprisen for deres rummelighed og store indsats for at skabe plads til alle, uanset hvor de kommer fra. I klubben er der sat fokus på at byde alle velkommen, og international baggrund eller manglende kendskab til det danske sprog er ikke en hindring for at blive godt modtaget og inddraget i klubbens mange aktiviteter.
Både trænere og medlemmer giver internationale medlemmer mulighed for at udvikle egne danskkundskaber og samtidig blive introduceret til den danske foreningskultur. Derved bliver Sønderborg Floorball Club en naturlig indgang til det danske samfund og en måde at skabe sig et netværk i lokalmiljøet. Klubben har på det seneste også tilbudt floorball for ukrainske børn med hjælp fra klubbens ukrainske spiller som træner og tolk.
 
Også organisationerne Baba Sønderborg og Bydelsmødrene Sønderborg var indstillet til prisen. Begge er fællesskaber, der med udgangspunkt i familien og lokalområderne har fokus på integration.
 
Dommerpanelet for Brobyggerprisen består af borgmester Erik Lauritzen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, og formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, Christel Leiendecker.    

Seneste nyheder

Sønderborg Kommune får ny hjemmeside

Sønderborg Kommune får ny hjemmeside

Fra den 22. september kommer sonderborgkommune.dk til at se anderledes ud. Den nye hjemmeside har fokus på en bedre brugeroplevelse, og den er udviklet for at imødekomme nye og kommende teknologier. Borgerne vil få en bedre brugeroplevelse, når de går ind på kommunens...

læs mere
Stor lokal opbakning til udstilling om FN’s Verdensmål

Stor lokal opbakning til udstilling om FN’s Verdensmål

Hele september kan man opleve udstillingen 2030 NOW – TÆNKE, SKABE, HANDLE om FN’s Verdensmål på Skøjtebanen i Sønderborg. Samtidig er der lavet aftaler med en lang række foreninger, organisationer og offentlige institutioner, der byder ind med verdensmål-aktiviteter...

læs mere