Sønderborg Floorball Club vinder Brobyggerprisen 2022

   
Brobyggerprisen gives til personer eller organisationer, som har ydet en fantastisk og ekstraordinær indsats for at fremme integrationen af minoritetsgrupper og for at skabe mangfoldighed i Sønderborg Kommune. Dette års vinder er Sønderborg Floorball Club.   Fredag den 19. august 2022 overrakte Integrationsrådet i Sønderborg Kommune Brobyggerprisen til Sønderborg Floorball Club ved årets Kulturnat.

– Når vi hvert år uddeler Brobyggerprisen, sætter vi fornyet fokus på de enestående mennesker, virksomheder og foreninger, som gør et kæmpe integrationsarbejde i Sønderborg Kommune. Deres indsats er helt uundværlig for minoritetsgrupperne i området, som bliver budt velkommen fra alle fronter, siger formand for Integrationsrådet, Faisal Shojai. 

Sønderborg Floorball Club vinder Brobyggerprisen for deres rummelighed og store indsats for at skabe plads til alle, uanset hvor de kommer fra. I klubben er der sat fokus på at byde alle velkommen, og international baggrund eller manglende kendskab til det danske sprog er ikke en hindring for at blive godt modtaget og inddraget i klubbens mange aktiviteter.
Både trænere og medlemmer giver internationale medlemmer mulighed for at udvikle egne danskkundskaber og samtidig blive introduceret til den danske foreningskultur. Derved bliver Sønderborg Floorball Club en naturlig indgang til det danske samfund og en måde at skabe sig et netværk i lokalmiljøet. Klubben har på det seneste også tilbudt floorball for ukrainske børn med hjælp fra klubbens ukrainske spiller som træner og tolk.
 
Også organisationerne Baba Sønderborg og Bydelsmødrene Sønderborg var indstillet til prisen. Begge er fællesskaber, der med udgangspunkt i familien og lokalområderne har fokus på integration.
 
Dommerpanelet for Brobyggerprisen består af borgmester Erik Lauritzen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, og formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, Christel Leiendecker.    

Seneste nyheder

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

Sønderborg i Arbejde-mærket uddeles fredag den 20. januar kl. 14-15.30 i Farverihallen på EUC Syd, Hilmar Finsens Gade, 6400 Sønderborg For at markere det store samfundsansvar, som mange virksomheder i Sønderborg Kommune løfter hver dag, har Styregruppen for...

læs mere
Nu slukkes gadelyset fem timer hver nat

Nu slukkes gadelyset fem timer hver nat

Sidste år blev det besluttet, at gadelyset i Sønderborg Kommune skal slukkes mellem midnat og klokken 5 om morgenen for at spare på energien. I løbet af den første uge i januar er det mindre byer uden lyskryds og fodgængerovergange, der som de første får slukket...

læs mere
Udvalg af offentlige toiletter nytårslukkes

Udvalg af offentlige toiletter nytårslukkes

For at undgå hærværk på de mest centrale offentlige toiletter i Sønderborg Kommune, bliver de nytårslukket fra fredag den 30. december i løbet af formiddagen. De åbnes igen mandag den 2. januar i løbet af formiddagen. Det drejer sig om følgende toiletter, der er...

læs mere