Sønderborg Floorball Club vinder Brobyggerprisen 2022

   
Brobyggerprisen gives til personer eller organisationer, som har ydet en fantastisk og ekstraordinær indsats for at fremme integrationen af minoritetsgrupper og for at skabe mangfoldighed i Sønderborg Kommune. Dette års vinder er Sønderborg Floorball Club.   Fredag den 19. august 2022 overrakte Integrationsrådet i Sønderborg Kommune Brobyggerprisen til Sønderborg Floorball Club ved årets Kulturnat.

– Når vi hvert år uddeler Brobyggerprisen, sætter vi fornyet fokus på de enestående mennesker, virksomheder og foreninger, som gør et kæmpe integrationsarbejde i Sønderborg Kommune. Deres indsats er helt uundværlig for minoritetsgrupperne i området, som bliver budt velkommen fra alle fronter, siger formand for Integrationsrådet, Faisal Shojai. 

Sønderborg Floorball Club vinder Brobyggerprisen for deres rummelighed og store indsats for at skabe plads til alle, uanset hvor de kommer fra. I klubben er der sat fokus på at byde alle velkommen, og international baggrund eller manglende kendskab til det danske sprog er ikke en hindring for at blive godt modtaget og inddraget i klubbens mange aktiviteter.
Både trænere og medlemmer giver internationale medlemmer mulighed for at udvikle egne danskkundskaber og samtidig blive introduceret til den danske foreningskultur. Derved bliver Sønderborg Floorball Club en naturlig indgang til det danske samfund og en måde at skabe sig et netværk i lokalmiljøet. Klubben har på det seneste også tilbudt floorball for ukrainske børn med hjælp fra klubbens ukrainske spiller som træner og tolk.
 
Også organisationerne Baba Sønderborg og Bydelsmødrene Sønderborg var indstillet til prisen. Begge er fællesskaber, der med udgangspunkt i familien og lokalområderne har fokus på integration.
 
Dommerpanelet for Brobyggerprisen består af borgmester Erik Lauritzen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen, og formand for Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab, Christel Leiendecker.    

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere