Sønderborg bliver målby i Danmarks største cykelløb

PostNord Danmark Rundt 2021 cykler til Sønderborg, når den 30. udgave af løbet køres fra den 10. til 14. august 2021. Sønderborg er målby på etape 2 onsdag den 11. august 2021, hvor cykelrytterne ender i Sønderborg efter 183 km.
780 kilometer venter rytterne fordelt på fem etaper, når PostNord Danmark Rundt 2021 afvikles i august. Andet etape går fra Ribe til Sønderborg onsdag den 11. august 2021. Opløbet bliver ved Dybbøl Mølle, hvor Magnus Cort vandt i 2016 sidste gang cykelløbet var i Sønderborg. 
 
Sønderborgs borgmester glæder sig over, at Sønderborg igen er på ruten i Danmarks største cykelløb.
 
– Vi glæder os rigtig meget over, at Post Nord Danmark Rundt igen har valgt Sønderborg som målby. Sønderborg-området et godt sted at køre cykelløb med den beliggenhed, den natur og de rammer, vi kan tilbyde. Afslutningerne i Sønderborg plejer altid at være garant for rigtig godt cykelløb samt mange tilskuere, fordi vi er en kommune med mange cyklister og cykelelskere. Så det forventer jeg også, at vi kan levere i år, hvis Covid-19 tillader det, siger Erik Lauritzen. 

Anden etape køres den 11. august 2021 fra Ribe til Sønderborg. Etapen starter i Ribe og bevæger sig sydpå mod Skærbæk og videre vestpå, hvor den følger Vadehavet til Højer. Derefter cykles der til Møgeltønder, Tønder, og langs den dansk-tyske grænse til Padborg og Kruså. Efter Kruså køres der langs Flensborg Fjord til Sønderhav.
 
Derefter når cykelrytterne ind i Sønderborg Kommune og kører over Rinkenæs til Gråsten, hvor de kommer gennem selve byens centrum. Når rytterne kommer til Slotsbakken/Feldstedvej i Gråsten, så er resten af ruten stort den samme rute som Tour de France etapen til Sønderborg i 2022. For cykelrytterne kører over Adsbøl og Nybøl til Dybbøl Banke, og derfra går det, med en afstikker over Grønnekærvej, til den rute i Sønderborgs bymidte, som også bliver TDF-ruten i 2022.
 
Dog med den tilføjelse, at cykelrytterne ikke får mål på Augustenborg Landevej i Sønderborg, men i stedet cykler videre til Sønderborgs centrum og derfra til Dybbøl Mølle, hvorfra de kører en rundstrækning i centrum og på Dybbøl Banke tre gange, inden en vinder kåres.
 
– PostNord Danmark Rundt bliver en god generalprøve for os, da Sønderborg er målby på den danske Tour de France start i 2022. Da en stor del af ruten i kommunen køres på samme strækning, så vil vi få en masse erfaringer og data fra cykelløbet i år, som vi kan tage med i arbejdet med at gøre klar til 2022, hvor vi tager steppet op og er en del af verdens største cykelløb, når Tour de France kommer til Sønderborg den 3. juli 2022, siger Stephan Kleinschmidt, der er udvalgsformand for Kultur, Idræt, Handel og Turisme. 

Feltet i PostNord Danmark Rundt 2021 bliver på 140 ryttere fra 20 hold med deltagelse af alle fire danske continental hold, PostNord landsholdet og rigtig mange danske ryttere på World Tour holdene. Det betyder, at der er mange danske talenter og stjerner med i cykelløbet sammen med dygtige udenlandske World Tour- og Pro Teamsryttere, og det sikrer et cykelløb på allerhøjste niveau. 
 
Fakta:
Sønderborg er målby på etape 2 onsdag den 11. august 2021 i PostNord Danmark Rundt 2021, hvor cykelrytterne ender i Sønderborg efter 183 km.

Den 30. udgave af PostNord Danmark Rundt køres 10-14. august 2021. Der køres 5 etaper, på i alt 780 kilometer:
 
10. august | 1. etape: Struer – Esbjerg 176 km 
11. august | 2. etape: Ribe – Sønderborg 183 km  
12. august | 3. etape: Tønder – Vejle 219 km 
13. august | 4. etape: Holbæk – Kalundborg 190 km 
14. august | 5. etape: Frederiksberg – enkeltstart 11 km  
 
Feltet består af 140 ryttere på i alt 20 hold, heraf seks World Tour hold, og dette års PostNord Danmark Rundt er rangeret som Pro Series på UCI’s Europe Tour, niveauet under UCI’s World Tour.

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere