Socialt netværk er en boblende succes

Find en ven, en forening eller nogen at gå tur med – eller noget helt fjerde. Det er nogle af de muligheder, der er på det sociale netværk Boblberg.dk. I Sønderborg Kommune er netværket på under et halvt år blevet et særdeles populært fænomen.
 
2.635 borgere fra Sønderborg Kommune har oprettet en profil på Boblberg. Her kan man som borger søge efter andre borgere med sammenfaldende interesser eller efter specifikke aktiviteter og foreninger både inden for og uden for kommunegrænsen. Målet er at bekæmpe ensomhed og skabe nye fællesskaber.
 
– Der kan være mange grunde til, at man har brug at møde nye mennesker. Man kan være tilflytter, savne et bestemt fællesskab eller have brug for at finde nogen i samme situation som én selv. Og jeg tror, vi alle ved, at det godt kan være svært. Boblberg har gjort det nemmere at skabe nye forbindelser og fællesskaber – og det har der aldrig været mere brug for end lige nu, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.
 
Skab en boble
Borgere, der har meldt sig til det gratis netværk, kan oprette en såkaldt ”boble” – et opslag – hvor de søger andre mennesker til socialt samvær, sport – eller hvad man nu kunne tænke sig. Og når man har en profil, kan man også søge i både lokale opslag og i opslag fra andre kommuner, hvis man vil finde aktiviteter at deltage i. Foreninger har også mulighed for at oprette profiler på sitet, hvor de kan annoncere deres formål, deres aktiviteter og kontaktinformation.
 
Top 10 over mest søgte bobler
I Sønderborg Kommune er de 10 mest søgte emner:
1. Venskab
2. Ensomhed
3. Gåtur/vandreture
4. Psykisk sårbarhed (angst, stress, depression)
5. Træning
6. Tilflytter
7. Strikke/hækle/kreativ
8. Online fællesskab
9. Frivillig
10. Reservebedste
 
– Det overrasker mig ikke, at venskab og ensomhed topper over de meste søgte bobler netop nu, hvor mange oplever at være isoleret på grund af Corona. I Sundhedsudvalgets nye politik på det frivillige, sociale og sundhedsfremmende område har vi valgt et skærpet fokus på netop ensomhed. Alle bør have en ven at tale med, og sådan én kan man blandt andet finde på Boblberg, siger Didde Lauritzen, næstformand for Sundhedsudvalget.
 
FAKTA
Sønderborg Kommunes 2.635 borgere på Boblberg.dk har etableret 353 forskellige bobler. 83,6 procent af dem har fået respons fra andre brugere.
Gennemsnitsalderen for dem, der har oprettet en profil, er 42 år. Det er de 15- til 20-årige, der er bedst repræsenteret, men også de 60- til 75-årige er flittige brugere.
Boblberg.dk blev oprindeligt udviklet i et samarbejde mellem tre kommuner, og systemet fungerer i dag så godt, at flere end 40 kommuner nu har meldt sig til – og dermed er med til at betale for at drive netværket.

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere