Smittetallene i Sønderborg Kommune er bekymrende

I forbindelse med det stigende antal corona-smittede personer i Sønderborg Kommune har kommunens Sundhedsberedskab været i tæt dialog med Styrelsen for Patientsikkerhed. På den baggrund opfordrer Sønderborg Kommune alle til at holde fast i gode coronaråd og til at hjælpe med at få brudt smittekæderne.
Antallet af smittede med Covid-19 i Sønderborg Kommune stiger i disse dage. Onsdag den 26. maj 2021 var kommunens incidenstal på 74. Det betyder, at Styrelsen for Patientsikkerhed har rettet blikket mere mod Sønderborg Kommune, for udviklingen giver panderynker.

Det gælder også hos den ansvarlige for Sundhedsberedskabet i Sønderborg Kommune, Michael Skiver Hansen.

– Det er nu, vi skal stå sammen og efterleve de gode råd for at forhindre coronasmitten i at få fat igen i Sønderborg Kommune. Vi har været rigtig dygtige i lang tid, men lige nu ser det ikke for godt ud. Vi er klar over, at alle hungrer efter en normal hverdag igen, hvor vi kan være sociale sammen uden at bekymre os om smitte med Covid-19. Og det varer ikke længe, inden udrulningen af vaccinationer giver os denne tryghed og hverdagen tilbage, men indtil vi er i mål med det, så gælder det om at holde fast, siger sundhedschef Michael Skriver Hansen.

Ud over de seks generelle råd om smitte­forebyggelse for Covid-19, så er der følgende ekstra opfordringer fra Sundhedsberedskabet:

Bliv testet for corona regelmæssigt!
Hvis du og din familie ikke allerede bliver testet ugentligt, så start op nu! Gerne to gange ugentligt. Enten med en kviktest eller en PCR-test. Det er et meget effektivt værktøj til at få opsporet smitten og dermed at få brudt smittekæder. Klik her for en oversigt over teststeder og deres åbningstider i Sønderborg Kommune:
 
Er du nær kontakt? – så isolér dig!
Det er ikke nok bare at blive hjemme fra skole og sport etc. Du skal ind på et separat værelse og blive der, indtil du har et negativt testsvar på dag 4 og dag 6. Det nytter ikke noget, at du bevæger dig rundt i huset – så er der stor risiko for, at du smitter din familie, som så kan bringe smitten videre ud i samfundet. Du må gerne benytte det samme toilet/bad, som andre i huset benytter – det skal dog rengøres/desinficeres efter hver gang, du har brugt det. Hvis du og din familie har svært ved at overholde disse isolations-krav, så kan du få stillet et gratis isolationsophold til rådighed via Sønderborg Kommune.
Ring på tlf. 21 59 44 67 og hør nærmere.
Eller læs mere her: https://sonderborgkommune.dk/har-du-mistanke-om-eller-er-du-covid-19-smittet
 
Samtidig tager Sundhedsberedskabet fat i alle idrætsforeninger i Sønderborg Kommune for at få dem til at hjælpe med at holde smittetrykket nede. Årsagen til den henvendelse er, at mange mødes i foreningerne på kryds og tværs i forhold til bopæl og skolegang.

– Vi vil gerne anmode idrætsforeningerne om hjælp. Vi håber, at de vil være med til at opfordre alle deres medlemmer og trænere for at sikre, at hvis der afholdes sociale arrangementer i foreningsregi, så er de i tråd med Sundhedsmyndighedernes retningslinjer. Hvis dette ikke er muligt, håber vi, at foreningerne udsætter eller aflyser arrangementerne for at undgå unødige smittespredninger, siger Michael Skriver Hansen.

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere