Skaterbane i Nordborg genåbner til påske

Det meste af skaterbanen i Østerlundparken blev taget ned sidste sommer, fordi elementerne var slidt ned og ikke længere kunne repareres. Men nu er en ny bane på vej.
Skaterbanen var mere end 10 år gammel og blev de seneste fire-fem år repareret adskillige gange. Men sidste år var elementerne i en sådan forfatning, at reparation ikke mere var en mulighed, og Sønderborg Kommune valgte derfor af sikkerhedsgrunde at tage det meste af banen væk.
 
– Slitagen var jo udtryk for ikke kun banens alder, mens også at den blev flittigt brugt, og jeg ved også fra vores medarbejdere, der har opsyn med legepladserne, at de ofte møder unge i Østerlundparken, der spørger til skaterbanens fremtid. Så jeg er så glad for at fortælle, at vi nu kan tælle dagene, til en ny skaterbane åbner. Takket være Byrådets budgetaftale for 2021, hvor vi afsatte en halv mio. kr. ekstra til renovering af legepladser, har vi kunnet bestille nye elementer. Det er en god gave til områdets unge nu, hvor foråret er på vej med længere, lunere dage og mere lyst til udendørs aktiviteter, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune.
Næstformand i udvalget, Stefan Lydal, supplerer:
– Vi arbejder i disse år intenst på at løfte hele Nordals – med ferieresort, naturpark, flere arbejdspladser og oplevelser. I den fortælling passer opgraderingen af skaterbanen fortrinsligt – det er også vigtigt, at børn og unge synes, det er fedt at bo på Nordals.
 
De nye elementer er bestilt i Holland. Elementerne skal efter tidsplanen ankomme sidst i februar for at blive sat op i marts, således at den nye bane kan åbne til påske – skærtorsdag er den 1. april. Men i disse tider tages alle planer med forbehold, ikke mindst når vareleverancer skal krydse grænser.
Byggetilladelsen er på plads, så opstillingen kan foretages, så snart elementerne kommer.
De nye elementer er støjsvage. Sammenholdt med, at der er skråninger omkring skaterbanen skulle det sikre, at beboerne omkring banen ikke generes af børns leg på skaterbanen i Østerlundparken.

Nogenlunde således kommer den nye skaterbane i Østerlundparken i Nordborg til at se ud. Håbet er, at den er klar til påske. Illustration: Uno Uniqa

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/2d7f221e-5f20-45d9-a44d-37424b3a0a29.png

 

Seneste nyheder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade i Sønderborg lukkes fra mandag den 4. juli til torsdag den 1. september 2022. Lukningen bliver fra hjørnet af Brogade til hjørnet af Nørrebro. Sønder Havnegade får fra mandag den 4. juli til den 1. september status som gågade hvilket betyder, at der...

læs mere
Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sønderborg Kommune deltager i den internationale 'Men's Health Week 2022' i uge 24. Det sker med hele fire spændende arrangementer med fokus på sundhed, fysisk aktivitet og fællesskaber for mænd. I forbindelse med Men's Health Week 2022 tilbyder Sønderborg Kommune et...

læs mere
Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing. Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for...

læs mere