Sdr. Havnegade lukkes som forsøg til sommer

Restauratørerne på Sdr. Havnegade har ofte efterlyst, at trafikken blev fjernet fra gaden, så gæsterne kunne nyde maden og udsigten i fred og ro. Nu gennemføres et pilotprojekt, hvor dialog og forsøgsvis status som gågade skal danne grundlag for en endelig beslutning om trafikkens rolle på Sdr. Havnegade fremover.
Teknik- og Miljøudvalget har netop godkendt en høringsproces, som skal give et grundlag for at beslutte, om Sdr. Havnegade fremover skal være trafikfri i et eller andet omfang. I høringsprocessen skal områdets restauranter og hoteller, beboerne i området og borgerne generelt inddrages. Der skal ligeledes træffes beslutning om, hvornår og hvor meget gaden skal lukkes til sommer for at give et tilstrækkeligt erfaringsgrundlag.

Kom med dine input på høringssiden på sonderborgkommune.dk.
 
– Vi arbejder benhårdt på at blive turistdestination i særklasse og på, at Byens Havn i den forbindelse blive et af vores stærkeste vartegn og samlingssteder. Her er Sdr. Havnegade og dens miljø med udendørs servering et væsentligt bidrag, og derfor vil vi gerne se på mulighederne for at forbedre oplevelsen – men samtidig sikre os, at vi har et velfunderet grundlag at træffe beslutning om trafikken på. Derfor er jeg glad for, at vi går i gang med høringsprocessen og håber, at rigtig mange vil bidrage med deres synspunkter og ideer, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.
 
Udvalgets næstformand, Stefan Lydal, siger:
– Ved at gå i dialog med de erhvervsdrivende, beboerne og borgerne og derefter gennemføre et forsøg, hvor vi i en afgrænset periode lukker gaden for kørende trafik, håber vi at få et grundigt materiale at træffe beslutning på. Der er mange hensyn at tage – også ud over dem, der ligger først for. Der er fx forhold som vareleverancer, ændringer i trafikken igennem byen når vejen lukkes, beredskabets mulighed for at komme hurtigt frem osv. Men nu går vi i gang, ser på fordele og ulemper, og det ser jeg frem til.
 
Den forsøgsvise lukning af gaden foreslås foretaget i juli og august, men hvor meget og hvor lidt vil være et af spørgsmålene, der skal afklares i høringsprocessen.


Restauranterne på Sdr. Havnegade og deres gæster har ofte givet udtryk for, at det kunne være rart at sidde i fred og ro og nyde udsigten og maden – uden biler få meter fra bordene. Nu gennemføres et projekt, hvor gaden helt eller delvist lukkes for trafik i juli og august. Foto: Kim Toft Jørgensen, Sønderborg Kommune

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/89de8343-0690-4be8-87ae-81f706970a1d.jpg

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere