Planer for bymidten og Rønhaveplads sættes i gang

Der sættes i de kommende måneder spotlight på udviklingen af Rønhaveplads og Sønderborgs bymidte. En ny lokalplan, der kommer i offentlig høring, skal erstatte flere utidssvarende lokalplaner for Perlegade og dens sidegader. For Rønhaveplads er der godkendt en proces, der kalder på input fra beboere og butikker.
Sønderborg skal være en handelsby, som man gerne vil opleve – både som beboer i kommunen, endagsturist fra nabokommunerne eller turist i længere tid. Derfor skal rammerne være i orden.
– Det er selvfølgelig butikkerne, som med deres udstillinger, sortiment og gode service sørger for den egentlige oplevelse, men vi kan som kommune være med til at sikre nogle gode rammer. Og det gør vi ved fx med fin belægning på gågaden, ved at hindre for store skilte og byggerier, der falder ud af stilen, og ved at sikre p-pladser nok. Med én lokalplan vil vi sikre ensartede og nutidige retningslinjer. Nu åbner vi for høring og modtager gerne ideer og kommentarer, siger formand for Teknik- og Miljøudvalget, Aase Nyegaard.
 
Høringsperioden bliver på otte uger, og lokalplan og vejledning i at kommentere planen kan ses på www.sonderborgkommune.dk under høringer. I forbindelse med høringsperioden bliver der holdt et borgermøde. Information om og tilmelding til mødet kan ses på www.sonderborg.dk under begivenheder.
 
Samtidig har udvalget godkendt en proces for arbejdet med at udvikle Rønhaveplads. Som bekendt drøftede Byrådet på et tidspunkt, om skøjtebanen skulle flytte fra Nørre Havnegade til Rønhaveplads, men valgte af flere grunde at lade den blive på Byens Havn.
 
– Det betyder, at der nu er åbent for at drøfte en ny udvikling af hele Rønhaveplads. Vi synes, der er potentiale i pladsen til mere end det, den er i dag, nemlig p-pladser og ind imellem lidt marked eller underholdning. Vi vil gerne have ideer til, hvordan Rønhaveplads kan udvikles til et aktivt og attraktivt byrum, som understøtter oplevelsen af en spændende handelsby. Vi tager fat på processen allerede her i juni og håber på et stort engagement fra både Sønderborg Handel, de enkelte erhvervsdrivende og beboerne i området, lyder det fra næstformand i Teknik- og Miljøudvalget, Stefan Lydal.
 
Idefasen skal ifølge procesplanen munde ud i to eller tre skitseforslag, som Teknik- og miljøudvalget til efteråret kan forholde sig til inden den videre proces med bl.a. at finansiere evt. tiltag.

https://mcusercontent.com/5f3762aadd5d312003cf9cc61/images/e57544b6-2610-efe8-5902-fee13ae19317.png
Rønhaveplads i feststemning med orkester og tilhørere. Om kort tid går en proces i gang, som skal sikre, at Rønhaveplads i højere grad bliver et aktivt og attraktivt byrum hele året. Foto: Sønderborg Handel
 

Seneste nyheder

Indstil en kandidat til årets brobyggerpris

Indstil en kandidat til årets brobyggerpris

Kender du en, der gør en forskel for integration og mangfoldighed i Sønderborg kommune? Så er det igen tid til at indstille kandidater til årets Brobyggerpris. Integrationsrådet i Sønderborg Kommune uddeler prisen til en person, virksomhed eller organisation, der har...

læs mere
Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

På en orienteringsaften i marts kan elever fra Sønderborg Kommunes 8. klasser møde unge fra ungdomsuddannelserne og blive inspireret til deres kommende uddannelsesvalg. Eleverne fra 8. klasser i hele kommunen samt deres forældre inviteres til at deltage i en...

læs mere
Turisterne strømmer til Sønderborg-området

Turisterne strømmer til Sønderborg-området

I 2022 bookede danske og internationale turister sammenlagt for mere end 1.450.000 overnatninger i Sønderborg Kommune. De rekordmange overnatninger svarer til en vækst på 20% i forhold til 2019 og cementerer dermed Sønderborg-området som en attraktiv...

læs mere