Ny pulje hjælper udfordrede foreninger med at sætte nye aktiviteter i gang

En række foreninger på kultur-, idræts- og fritidsområdet er udfordret af, at de i en tid med Covid-19 restriktioner ikke kan afvikle de arrangementer, de plejer. Dermed går de glip af indtægter. Sønderborg Kommune vil gerne være med til at booste foreningsaktiviteterne, når Coronakrisen slipper sit tag, og derfor er der oprettet en særlig Covid-19 pulje.

Lige siden den delvise nedlukning af Danmark i marts er der nationalt oprettet en række hjælpepakker, som skal hjælpe hårdt ramte dele af samfundet igennem Coronakrisen. Sønderborg Kommune ønsker at yde sit bidrag på den front, og Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme har derfor netop godkendt en særlig Covid-19 pulje på 400.000 kr.

– Vi oplever, at vore foreninger i vid udstrækning prøver at holde gang i alle de aktiviteter, de overhovedet kan. Men meget kan ikke lade sig gøre, og det især indtægtsgivende arrangementer med et stort publikum, der er sat en stopper for. De foreninger og kulturaktører i øvrigt, der lider i den sammenhæng, prøver vi nu at række en hjælpende hånd. Samtidig skal puljen motivere foreningerne til at sætte skub i foreningsliv og aktiviteter igen, så snart de får muligheden, siger formand for udvalget, Stephan Kleinschmidt.

Næstformand i udvalget, Jesper Kock, supplerer:

– Jeg er ikke i tvivl om, at mange mennesker er sultne efter at komme til koncerter, fællessang og andre arrangementer efter en lang pause. Når Coronaen slipper sit tag, er der helt sikkert et marked for publikumsevents igen, og her håber vi, at puljen vil motivere foreninger, aftenskoler og andre kulturaktører. Vi ser frem til, at de sender os en bunke ansøgninger, hvor de fortæller om nye, spændende arrangementer, de gerne vil have støtte til.

Puljen er ikke beregnet til arrangementer, der allerede er holdt, men til nye aktiviteter og arrangementer i 2021.

FAKTA

Oprettelse af puljen er i tråd med Byrådets vision, Planstrategiens målsætning og Kulturkompassets fokusområde om at arbejde med en målrettet udvikling, som involverer et rigt kulturliv, et aktivt idrætsliv og et stærkt foreningsliv.

En ansøger (forening/kulturaktør), der afvikler en publikumsrettet aktivitet i 2021, kan få dækket op til halvdelen af udgifterne til aktivitet, dog maksimum 50.000 kr. pr. aktivitet og maksimum 100.000 kr. i alt.

Seneste nyheder

ICS-center åbner i Sønderborg

ICS-center åbner i Sønderborg

Mandag den 5. december 2022 bliver det nemmere for udenlandske arbejdstagere og borgere i Sønderborg Kommune og Sønderjylland at få opholds- og arbejdstilladelse i Danmark. Her åbner Styrelsen for International Rekruttering og Integration et ICS-center (ICS står for...

læs mere
Åbent hus på ungdomsuddannelserne

Åbent hus på ungdomsuddannelserne

Her midt i den kolde og mørke tid inviterer Sønderborgområdets ungdomsuddannelser indenfor i varmen. Det første åbent-hus-arrangement er den 1. december, og det sidste den 28. januar. Eleverne i 8., 9. og 10. klasse i Sønderborg Kommune og deres forældre er inviteret...

læs mere