Nu slukkes gadelyset fem timer hver nat

Sidste år blev det besluttet, at gadelyset i Sønderborg Kommune skal slukkes mellem midnat og klokken 5 om morgenen for at spare på energien. I løbet af den første uge i januar er det mindre byer uden lyskryds og fodgængerovergange, der som de første får slukket gadelyset.

Sønderborg Kommune indførte sidste år flere tiltag for at spare på energien i forbindelse med de stigende energipriser. Et af tiltagene er slukning af gadelys fem timer hver nat.

De første områder, hvor gadelyset slukkes mellem midnat og klokken 5 om morgenen er mindre byer uden lyskryds og fodgængerovergange. Det sker i løbet af uge 3.

Det er lovpligtigt at have lys på lyskryds og fodgængerfelter. Derfor skal belysningen i disse områder ombygges, så den ikke slukkes sammen med resten af gadelysene. Det arbejde er i øjeblikket i gang. Og gadelysene i disse områder vil blive slukket efterhånden, som arbejdet er udført. Det forventes, at arbejdet er gennemført inden udgangen af marts.

Tidsrummet mellem midnat og klokken 5 er valgt for at genere færrest muligt samtidig med, at der skal være en balance mellem at spare på energien og sørge for, at det skal være trygt og sikkert at færdes på vejene.

Seneste nyheder

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

Sønderborg i Arbejde-mærket uddeles fredag den 20. januar kl. 14-15.30 i Farverihallen på EUC Syd, Hilmar Finsens Gade, 6400 Sønderborg For at markere det store samfundsansvar, som mange virksomheder i Sønderborg Kommune løfter hver dag, har Styregruppen for...

læs mere
Udvalg af offentlige toiletter nytårslukkes

Udvalg af offentlige toiletter nytårslukkes

For at undgå hærværk på de mest centrale offentlige toiletter i Sønderborg Kommune, bliver de nytårslukket fra fredag den 30. december i løbet af formiddagen. De åbnes igen mandag den 2. januar i løbet af formiddagen. Det drejer sig om følgende toiletter, der er...

læs mere
ICS-center åbner i Sønderborg

ICS-center åbner i Sønderborg

Mandag den 5. december 2022 bliver det nemmere for udenlandske arbejdstagere og borgere i Sønderborg Kommune og Sønderjylland at få opholds- og arbejdstilladelse i Danmark. Her åbner Styrelsen for International Rekruttering og Integration et ICS-center (ICS står for...

læs mere