Nu slukkes gadelyset fem timer hver nat

Sidste år blev det besluttet, at gadelyset i Sønderborg Kommune skal slukkes mellem midnat og klokken 5 om morgenen for at spare på energien. I løbet af den første uge i januar er det mindre byer uden lyskryds og fodgængerovergange, der som de første får slukket gadelyset.

Sønderborg Kommune indførte sidste år flere tiltag for at spare på energien i forbindelse med de stigende energipriser. Et af tiltagene er slukning af gadelys fem timer hver nat.

De første områder, hvor gadelyset slukkes mellem midnat og klokken 5 om morgenen er mindre byer uden lyskryds og fodgængerovergange. Det sker i løbet af uge 3.

Det er lovpligtigt at have lys på lyskryds og fodgængerfelter. Derfor skal belysningen i disse områder ombygges, så den ikke slukkes sammen med resten af gadelysene. Det arbejde er i øjeblikket i gang. Og gadelysene i disse områder vil blive slukket efterhånden, som arbejdet er udført. Det forventes, at arbejdet er gennemført inden udgangen af marts.

Tidsrummet mellem midnat og klokken 5 er valgt for at genere færrest muligt samtidig med, at der skal være en balance mellem at spare på energien og sørge for, at det skal være trygt og sikkert at færdes på vejene.

Seneste nyheder

Indstil en kandidat til årets brobyggerpris

Indstil en kandidat til årets brobyggerpris

Kender du en, der gør en forskel for integration og mangfoldighed i Sønderborg kommune? Så er det igen tid til at indstille kandidater til årets Brobyggerpris. Integrationsrådet i Sønderborg Kommune uddeler prisen til en person, virksomhed eller organisation, der har...

læs mere
Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

På en orienteringsaften i marts kan elever fra Sønderborg Kommunes 8. klasser møde unge fra ungdomsuddannelserne og blive inspireret til deres kommende uddannelsesvalg. Eleverne fra 8. klasser i hele kommunen samt deres forældre inviteres til at deltage i en...

læs mere
Turisterne strømmer til Sønderborg-området

Turisterne strømmer til Sønderborg-området

I 2022 bookede danske og internationale turister sammenlagt for mere end 1.450.000 overnatninger i Sønderborg Kommune. De rekordmange overnatninger svarer til en vækst på 20% i forhold til 2019 og cementerer dermed Sønderborg-området som en attraktiv...

læs mere