Nu slukkes gadelyset fem timer hver nat

Sidste år blev det besluttet, at gadelyset i Sønderborg Kommune skal slukkes mellem midnat og klokken 5 om morgenen for at spare på energien. I løbet af den første uge i januar er det mindre byer uden lyskryds og fodgængerovergange, der som de første får slukket gadelyset.

Sønderborg Kommune indførte sidste år flere tiltag for at spare på energien i forbindelse med de stigende energipriser. Et af tiltagene er slukning af gadelys fem timer hver nat.

De første områder, hvor gadelyset slukkes mellem midnat og klokken 5 om morgenen er mindre byer uden lyskryds og fodgængerovergange. Det sker i løbet af uge 3.

Det er lovpligtigt at have lys på lyskryds og fodgængerfelter. Derfor skal belysningen i disse områder ombygges, så den ikke slukkes sammen med resten af gadelysene. Det arbejde er i øjeblikket i gang. Og gadelysene i disse områder vil blive slukket efterhånden, som arbejdet er udført. Det forventes, at arbejdet er gennemført inden udgangen af marts.

Tidsrummet mellem midnat og klokken 5 er valgt for at genere færrest muligt samtidig med, at der skal være en balance mellem at spare på energien og sørge for, at det skal være trygt og sikkert at færdes på vejene.

Seneste nyheder

Sammen mod ensomhed

Sammen mod ensomhed

Sønderborg Kommune går sammen mod ensomhed, når Sundhedsudvalget igen inviterer hele kommunen med til March mod Ensomhed. Vil du med?Lørdag den 2. september går turen fra Fynshav til Sønderborg Rådhus.Søndag den 3. går turen fra Sønderborg Rådhus til kommunegrænsen...

læs mere
Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Kom til borgercafé om solceller og vindmøller

Lige nu er Kommuneplanforslag 2023-2035 i høring. Forslaget indeholder blandt andet 14 områder, hvor der er mulighed for at lave vedvarende energianlæg i form af solceller og vindmøller. Der er mulighed for at komme med høringssvar frem til den 6. september 2023. I...

læs mere