Mulighed for nye boliger i Blans og Augustenborg

Tre boligtyper fire forskellige steder i kommunen. Det er, hvad der er åbnet for, efter at Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune netop har godkendt, at bl.a. et projekt i Blans sendes i høring og placeringen af anden etape af Lykkegård i Augustenborg.
Alle byggegrunde i udstykningen Lykkegård i udkanten af Augustenborg er solgt. For at imødekomme efterspørgslen fra flere, der gerne vil bygge og bo i området, har Teknik- og Miljøudvalget nu besluttet, at der kan byggemodnes en etape 2 i Lykkegård. Udstykningen placeres vest for det nuværende Lykkegård, dvs. i området bag ved de nuværende boliger i området.
 
– Det er og bliver i naturskønne områder, fordi Lykkegaard er omgivet af marker og plantage. Samtidig kommer byggegrundene til at ligge bynært og med en sikker skolevej, der fører ned til bymidten i Augustenborg, der er en aktiv by med meget at byde på for alle aldre, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.
 
Den nye udstykning kommer dog ikke til at ligge lige op og ned af det nuværende boligområde, for der laves et grønt bælte mellem de to boligområder. Årsagen er, at jorden mellem den nuværende og kommende udstykning er et område med tørvejord og høj grundvandstand med risiko for hyppige oversvømmelser. Grundejerforeningen bliver inddraget i arbejdet med det grønne bælte, så de kan være med til at skabe et spændende rekreativt område.
 
– Ved at vælge udstykningen vest for Lykkegaard, bliver der mulighed for at skabe et rekreativt område centralt i udstykning. Hermed øger vi også områdets attraktivitet, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.
 
I Blans drejer det sig om et område ved Smedegade, hvor der tidligere lå et gartneri og en plantage med pyntegrønt. Her har udvalget godkendt, at en lokalplan, som giver mulighed for at bygge syv til ni nye såkaldt åben-lave boliger, sendes i offentlig høring i fire uger.
 
FAKTA
De fire boligprojekter, Teknik- og Miljøudvalget netop har godkendt, er
– lokalplan for, at en boligforening etablerer af 37 nye lejligheder i en tidligere sygehusbygning på Sydvang 4, Sønderborg
– igangsættelse af lokalplan for etablering af 10 nye rækkehuse i to plan på Sundquistsgade 20, Sønderborg
– høring vedr. lokalplan for nyt boligområde ved Smedegade i Blans
– placering af byggemodning af Lykkegaard, anden etape, vest for den nuværende.

Seneste nyheder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade bliver til gågade i to måneder

Sønder Havnegade i Sønderborg lukkes fra mandag den 4. juli til torsdag den 1. september 2022. Lukningen bliver fra hjørnet af Brogade til hjørnet af Nørrebro. Sønder Havnegade får fra mandag den 4. juli til den 1. september status som gågade hvilket betyder, at der...

læs mere
Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sundhedsuge for mænd i Sønderborg

Sønderborg Kommune deltager i den internationale 'Men's Health Week 2022' i uge 24. Det sker med hele fire spændende arrangementer med fokus på sundhed, fysisk aktivitet og fællesskaber for mænd. I forbindelse med Men's Health Week 2022 tilbyder Sønderborg Kommune et...

læs mere
Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget besøger Sønderborg Parkinsonklub

Sundhedsudvalget har været på besøg i Parkinson Klub Sønderborg for at opleve et eksempel på, hvordan §18 midlerne skaber værdi. Her fik de bl.a. mulighed for at prøve Parkinson Boxing. Det er Sundhedsudvalget, der forvalter §18-puljen, som fordeles til gavn for...

læs mere