Mulighed for nye boliger i Blans og Augustenborg

Tre boligtyper fire forskellige steder i kommunen. Det er, hvad der er åbnet for, efter at Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune netop har godkendt, at bl.a. et projekt i Blans sendes i høring og placeringen af anden etape af Lykkegård i Augustenborg.
Alle byggegrunde i udstykningen Lykkegård i udkanten af Augustenborg er solgt. For at imødekomme efterspørgslen fra flere, der gerne vil bygge og bo i området, har Teknik- og Miljøudvalget nu besluttet, at der kan byggemodnes en etape 2 i Lykkegård. Udstykningen placeres vest for det nuværende Lykkegård, dvs. i området bag ved de nuværende boliger i området.
 
– Det er og bliver i naturskønne områder, fordi Lykkegaard er omgivet af marker og plantage. Samtidig kommer byggegrundene til at ligge bynært og med en sikker skolevej, der fører ned til bymidten i Augustenborg, der er en aktiv by med meget at byde på for alle aldre, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.
 
Den nye udstykning kommer dog ikke til at ligge lige op og ned af det nuværende boligområde, for der laves et grønt bælte mellem de to boligområder. Årsagen er, at jorden mellem den nuværende og kommende udstykning er et område med tørvejord og høj grundvandstand med risiko for hyppige oversvømmelser. Grundejerforeningen bliver inddraget i arbejdet med det grønne bælte, så de kan være med til at skabe et spændende rekreativt område.
 
– Ved at vælge udstykningen vest for Lykkegaard, bliver der mulighed for at skabe et rekreativt område centralt i udstykning. Hermed øger vi også områdets attraktivitet, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.
 
I Blans drejer det sig om et område ved Smedegade, hvor der tidligere lå et gartneri og en plantage med pyntegrønt. Her har udvalget godkendt, at en lokalplan, som giver mulighed for at bygge syv til ni nye såkaldt åben-lave boliger, sendes i offentlig høring i fire uger.
 
FAKTA
De fire boligprojekter, Teknik- og Miljøudvalget netop har godkendt, er
– lokalplan for, at en boligforening etablerer af 37 nye lejligheder i en tidligere sygehusbygning på Sydvang 4, Sønderborg
– igangsættelse af lokalplan for etablering af 10 nye rækkehuse i to plan på Sundquistsgade 20, Sønderborg
– høring vedr. lokalplan for nyt boligområde ved Smedegade i Blans
– placering af byggemodning af Lykkegaard, anden etape, vest for den nuværende.

Seneste nyheder

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

Kom til inspirerende aften om ungdomsuddannelserne

På en orienteringsaften i marts kan elever fra Sønderborg Kommunes 8. klasser møde unge fra ungdomsuddannelserne og blive inspireret til deres kommende uddannelsesvalg. Eleverne fra 8. klasser i hele kommunen samt deres forældre inviteres til at deltage i en...

læs mere
Turisterne strømmer til Sønderborg-området

Turisterne strømmer til Sønderborg-området

I 2022 bookede danske og internationale turister sammenlagt for mere end 1.450.000 overnatninger i Sønderborg Kommune. De rekordmange overnatninger svarer til en vækst på 20% i forhold til 2019 og cementerer dermed Sønderborg-området som en attraktiv...

læs mere
58 virksomheder er blevet CSR certificeret

58 virksomheder er blevet CSR certificeret

Sønderborg i Arbejde-mærket uddeles fredag den 20. januar kl. 14-15.30 i Farverihallen på EUC Syd, Hilmar Finsens Gade, 6400 Sønderborg For at markere det store samfundsansvar, som mange virksomheder i Sønderborg Kommune løfter hver dag, har Styregruppen for...

læs mere