Mulighed for nye boliger i Blans og Augustenborg

Tre boligtyper fire forskellige steder i kommunen. Det er, hvad der er åbnet for, efter at Teknik- og Miljøudvalget i Sønderborg Kommune netop har godkendt, at bl.a. et projekt i Blans sendes i høring og placeringen af anden etape af Lykkegård i Augustenborg.
Alle byggegrunde i udstykningen Lykkegård i udkanten af Augustenborg er solgt. For at imødekomme efterspørgslen fra flere, der gerne vil bygge og bo i området, har Teknik- og Miljøudvalget nu besluttet, at der kan byggemodnes en etape 2 i Lykkegård. Udstykningen placeres vest for det nuværende Lykkegård, dvs. i området bag ved de nuværende boliger i området.
 
– Det er og bliver i naturskønne områder, fordi Lykkegaard er omgivet af marker og plantage. Samtidig kommer byggegrundene til at ligge bynært og med en sikker skolevej, der fører ned til bymidten i Augustenborg, der er en aktiv by med meget at byde på for alle aldre, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget.
 
Den nye udstykning kommer dog ikke til at ligge lige op og ned af det nuværende boligområde, for der laves et grønt bælte mellem de to boligområder. Årsagen er, at jorden mellem den nuværende og kommende udstykning er et område med tørvejord og høj grundvandstand med risiko for hyppige oversvømmelser. Grundejerforeningen bliver inddraget i arbejdet med det grønne bælte, så de kan være med til at skabe et spændende rekreativt område.
 
– Ved at vælge udstykningen vest for Lykkegaard, bliver der mulighed for at skabe et rekreativt område centralt i udstykning. Hermed øger vi også områdets attraktivitet, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.
 
I Blans drejer det sig om et område ved Smedegade, hvor der tidligere lå et gartneri og en plantage med pyntegrønt. Her har udvalget godkendt, at en lokalplan, som giver mulighed for at bygge syv til ni nye såkaldt åben-lave boliger, sendes i offentlig høring i fire uger.
 
FAKTA
De fire boligprojekter, Teknik- og Miljøudvalget netop har godkendt, er
– lokalplan for, at en boligforening etablerer af 37 nye lejligheder i en tidligere sygehusbygning på Sydvang 4, Sønderborg
– igangsættelse af lokalplan for etablering af 10 nye rækkehuse i to plan på Sundquistsgade 20, Sønderborg
– høring vedr. lokalplan for nyt boligområde ved Smedegade i Blans
– placering af byggemodning af Lykkegaard, anden etape, vest for den nuværende.

Seneste nyheder

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

Større arbejde sættes i gang på Egernsundbroen

default I løbet af foråret sættes to større arbejder i gang på Egernsundbroen. To fag på broen skal males, og fire fuger i vejbanen skal udskiftes. Arbejdet kommer til at påvirke trafikken samt vandrere på Gendarmstien. Sønderborg Kommune sætter to større vejarbejder...

læs mere
Gendarmstien er klar til forårets vandringer

Gendarmstien er klar til forårets vandringer

81 kilometer af den 84 kilometer lange Gendarmsti er klar til forårets vandreture samt certificeringen til EU’s mærke Best of Europe. Enkelte strækninger er fortsat lukket efter stormfloden i oktober 2023. Den populære vandrerute Gendarmstien fik store skader under...

læs mere